26. června 2008 • 14:05

Hartig míří ke Klokanům

Autor: Martin Kovalčík
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 

Bohemians 1905 posilují. Do svého kádru získal pro následující sezonu. Lukáše Hartiga. „Přichází zdarma z Olomouce na roční hostování,“ řekl ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.



„Plnění ze strany Bohemky se bude odvíjet od jeho zdravotního stavu. Lukáš se vrací po zranění a věříme, že v září by mohl nastoupit do mistrovských zápasů,“ dodal Přibyl. Hartig se do Bohemky vrací po pěti letech, právě ve Vršovicích odstartoval svou kariéru, která ho vynesla až do reprezentace.

„S Lukášem jsme byli v kontaktu již delší dobu a sledovali jsme jeho zdravotní stav. Chodil k našim doktorům, prošel lékařskými prohlídkami, až poté jsme s ním uzavřeli smlouvu. Těšíme se, že svými výkony znovu strhne diváky i celé mužstvo,“ věří ředitel klubu.

Jednatřicetiletý útočník začal s profesionálním fotbalem v roce 2000 právě v Bohemians, do které ho přivedl z Velimi trenér Petržela. Od té doby odstartovala Hartigova hvězdná kariéra, při které si prošel Spartou i Zenitem Petrohrad.

„Jsem rád, že se můžu vrátit do Bohemky, která mi ve fotbalovém životě nejvíce dala. Těším se na lidi, těším se na mužstvo a doufám, že společně vybojujeme postup,“ říká Lukáš Hartig. V české lize má na svém kontě 82 startů, další desítky si připsal při svém tříletém působení v Rusku. Pak přestoupil do Artmedie Bratislava a poslední rok odehrál v Olomouci.

„Zranění zastavilo skvěle rozběhlou sezonu. Levá noha už se mi dává pomalu dohromady, postupně začínám běhat a doufám, že ke konci srpna už se zapojím do tréninku. Nesmím nic uspěchat, ale zároveň už chci být na hřišti,“ přeje.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud