27. července 2008 • 20:00

Kladno uspělo v generálce v Liberci

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Generálka dvou prvoligových soupeřů před startem soutěže skončila lépe pro fotbalisty Kladna, kteří zvítězili v Liberci 1:0. Gólem ze 60. minuty se o to zasloužil Šisler.



Záložník prostřelil z dvaceti metrů brankáře Hauzra.

Liberec měl do poločasu více míč na kopačkách, ale neproměnili několik slibných situací. Po pauze po řadě střídání už šla jeho hra dolů. Naopak hosté se zlepšili a po hodině hry rozhodl Šisler.

V domácím dresu se představil v druhém poločase i jednadvacetiletý obránce Romain Genevois. Rodák z Haiti v posledních dvou letech nastupoval za druholigový francouzský Geugnon, Liberec ho nyní testuje.

Slovan Liberec - SK Kladno 0:1 (0:0)
Branka: 60. Šisler. Rozhodčí: Schröter. Diváci: 800.
Liberec: Zlámal - Radzinevičius (46. Genevois), Holeňák, Košťál, Janů (62. Vulin) - Dočkal (76. Vlasko), Bílek, Dort (62. Frejlach), Papoušek (46. Dittrich) - Kerič (68. Smetana), Nezmar (68. Brožík).
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar (61. Farbák), Gross, Hajník (46. Dubský) - Zoubele (68. Kabele), Holub (61. Mašanský), Strnad, Šisler (77. Beneš), Cigánek (61. Klinka) - Zachariáš (61. Šilhan).


Fotbalisté Bohemians Praha zůstali neporaženi

Ani ve svém devátém utkání v letní přípravě fotbalisté Bohemians Praha neprohráli. Prvoligový nováček na svém domácím hřišti na Střížkově zdolal v generálce před vstupem do nejvyšší soutěže třetiligovou rezervu Mladé Boleslavi 2:1.

Pražané dnes nastoupili bez tria zraněných, jimiž jsou Adjei Kwamé z Ghany a posily Zbončák s Kinclem. Soupeř z ČFL, posílený o čtyři hráče z kádru prvoligového A-týmu, s nimi držel herně krok po celý zápas.

O vedoucí gól Bohemians se postaral po necelé půlhodině hry pravý záložník David Zoubek po individuální akci. Čtvrt hodiny před koncem vyrovnal Vizingr střelou, jež se odrazila od břevna za brankovou čáru. Vítěznou branku vstřelili svěřenci trenér Luboše Urbana až v poslední minutě zápasu, když po faulu na Galbavého proměnil Zoubek penaltu.

Do ligy vstoupí Bohemians Praha v pondělí 4. srpna, kdy na Žižkově v dohrávce úvodního kola přivítají Sigmu Olomouc.

Bohemians Praha - Mladá Boleslav B 2:1 (1:0)
Branky: 28. a 90. z pen. Zoubek - 75. Vizingr. Rozhodčí: Tereba. Diváci: 100.
Sestava Bohemians Praha: Belaň (46. Šimon) - Macháček, Obermajer, Lencevič (46. Birhanzl), Grznár - Turtenwald, Kropík (60. Demeter) - Fenyk (46. Diarra), Zoubek, Galbavý - Ibe (70. Biboko).


Teplice rozstřílely třetiligový Králův Dvůr

Sedm branek dnes nastříleli fotbalisté ligových Teplic do sítě třetiligového Králova Dvora. Hattrick v generálce před startem ligy zaznamenal útočník Tomáš Jun, další dvě branky po střelách z dálky přidal záložník Doležal.

Teplický záložník Jiří Sabou, který v Králově Dvoře před patnácti lety začínal s velkým fotbalem, se na hřiště dostal až v 65. minutě, to už ale jeho bývalý tým prohrával 0:4. Když se minutu před koncem základní hrací doby trefil i Bosňan Mahmutovič, uzavřeli domácí letní přípravu sedmigólovou výhrou.

FK Teplice - FK Králův Dvůr 7:0 (3:0)
Branky: 39., 44. a 57. Jun, 78. a 88. Doležal, 20. Vachoušek, 89. Mahmutovič.
Sestava Teplic: Belic - Vidlička (65. Sabou), Lukáš, Klein, Rosa - Mareš (70. Štohanzl), Ljevakovič, Doležal, Verbíř (65. Gašparík) - Jun (65. Mahmutovič), Vachoušek (74. Smejkal). Trenér: Plíšek.


Nováček z Příbrami porazil rezervu Budějovic

Fotbalisté Příbrami porazili v předposledním utkání letní přípravy před startem nové sezony třetiligovou rezervu Českých Budějovic 4:1. O své výhře rozhodl nováček nejvyšší soutěže už v úvodním poločase, kdy se dvakrát trefila posila z Plzně Tomáš Borek. Další góly přidali po změně stran Daniel Huňa a Matěj Štochl.

Na rozdíl od zbývajících patnácti prvoligových celků, které si naplánovaly generálku před začátkem nadcházejícího ročníku na tento víkend, čeká Příbram ještě ve středu od 17:00 poslední přípravný zápas proti Písku.

1. FK Příbram - České Budějovice "B" 4:1 (2:0)
Branky: 16. a 30. Borek, 49. Huňa, 68. M. Štochl - 54. Mácha. Rozhodčí: Schořovský - Glogar, Máša. Diváci: 800.
Příbram: Krbeček - Pleško (58. Mišun), J. Štochl (46. Ševr), Müller (58. Nohýnek), Plašil (68. Mácha) - Klesa (46. Kalabiška), Costa (5. Ogun Biyik, 77. Mojdl), Nechvátal (58. Tarczal), Huňa (68. Hloušek) - De Oliveira (58. M. Štochl), Borek (46. Pilík).

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud