5. dubna 2009 • 19:06

Bohemians zdolaly Příbram

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - V souboji 22. kola první fotbalové ligy dvou sousedů v tabulce a nováčků soutěže se radovali Bohemians Praha, kteří doma porazili Příbram 1:0. Po hodině hry vstřelil jedinou branku v poločase střídající Vošahlík.



Příbram tak dál čeká na výhru na hřišti soupeře, byl to její 37 souboj venku bez tříbodobého zisku. Zatímco domácí postrádali rekonvalescenta Kwameho, hostující kouč Morales se musel obejít bez zraněného Klesy a především nejlepšího střelce mužstva Huni, kterého vyřadili střevní potíže.
online reportáž »
souhrn 22. kola Gambrinus ligy »


Kvůli špatnému terénu na Žižkově, kde Bohemians obvykle hrají, se utkání konalo na strahovském stadionu, a tak se dalo čekat, že přinese větší herní kvalitu. Opak byl pravdou.

Ohlasy trenérů
Luboš Urban (Bohemians Praha):
"Administrativním rozhodnutím jsme museli hrát na Strahově a ztratili výhodu domácího prostředí. Na Žižkově předvádíme kvalitnější fotbal. Dnes to nebylo o kráse, ale o bodech, a my ty tři povinné udělali a navíc jsme teď lepší i ve vzájemných zápasech s Příbramí. Tlačili jsme se dopředu, první poločas byl na šance 2:2. Sedlo nám střídání, Vošahlík přinesl přímočarost, byl nebezpečný. Po gólu jsme již hráli zezadu a musím přiznat, že nám moc pomohl výborný brankář Belaň."

Massimo Morales (Příbram)
"Je složité komentovat zápas, v němž na druhé straně byl nejlepším hráčem brankář. Začali jsme dobře a disciplinovaně, nenechali Bohemians vstoupit do hry a první poločas jsme měli víceméně pod kontrolou a měli jsme několik šancí. Druhý poločas jsme začali ještě lépe, hráli jsme dobrý zápas a měli další obrovskou šanci, pak ale soupeř po naší velmi hloupé chybě skóroval. Nedokážu situaci posoudit z lavičky, ale zdálo se, že gól padl z ofsajdu. Celkově si myslím, že jsme si zasloužili alespoň bod."

Hráči obou týmů hráli hodně nepřesně, nedařila se jim kombinace, takže před brankami bylo vzruchu minimálně. Až v 16. minutě po protiútoku Bohemians dostal Novotný míč na levé straně, naběhl si na střed hřiště a z pětadvaceti metrů tvrdě vystřelil.

K jeho škodě namířil přesně do míst, kde stál brankář Hruška. O sedm minut později měli velkou šanci hosté. Po centru z levé strany se dostal k hlavičce De Oliveira a ta skončila jen těsně vedle branky.

Po půlhodině hry se stejný hráč protáhl u postranní čáry kolem Novotného a po jeho centru hlavičkoval Fantiš, jenže Belaň skvěle vyškrábl míč na roh. V úvodu druhého poločasu dal o sobě dvakrát vědět střídající Vošahlík.

Nejprve jeho centr nikdo nezužitkoval, následně získal míč v souboji s nedůrazným Mapanyaou, ale střela z ostrého úhlu již Hrušku neohrozila. Na druhé straně technickou střelu Fantiše z hranice vápna Belaň skvěle vyrazil na rok.

A po hodině hry Vošahlík potvrdil, že trenér Urban měl při střídání šťastnou ruku. Po přihrávce od Zoubka si zpracoval míč a levačkou překonal brankáře Hrušku, ale hosté hodně protestovali, protože se domáhali odpískání postavení mimo hru.

Horáček z Bohemians proti příbramskému Fantišovi
Horáček z Bohemians proti příbramskému Fantišovi


V závěru mohl přidal druhý gól Kincl, kterému ale hlavičku chytil pozorný Hruška.


Bohemians Praha - 1. FK Příbram 1:0
(0:0)

Branka: 61. Vošahlík. Rozhodčí: Královec - Slavík, Čecháček. ŽK: Vošahlík, Novotný - Fantiš, Kalabiška. Diváci: 986.

Sestavy:

Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Lencevič (82. Obermajer), Horáček, Turtenwald - Zoubek, Andronic (71. Demeter), Dobeš, Novotný - Kincl, Ibe (46. Vošahlík). Trenér: Urban.
Příbram: Hruška - Plašil, Müller, Nohýnek, Mapanya (74. M. Štochl) - Tarczal, J. Štochl, Borek (65. Šmejkal), Pleško - De Oliveira, Fantiš (77. Kalabiška). Trenér: Morales.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud