22. června 2009 • 12:24

Slavia začne cestu za obhajobou s Boleslaví

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté pražské Slavie, kteří budou obhajovat mistrovský titul z posledních dvou sezon, zahájí prvoligový ročník 2009/10 domácím utkání proti Mladé Boleslavi.



Rozhodlo o tom dnešní losování v Praze. Liga začne o víkendu 25. a 26. července, prestižní derby pražských "S" je na programu v desátém kole na začátku října.

Druhý tým uplynulého ročníku pražská Sparta odstartuje novou sezonu v Teplicích, oba nováčci nejvyšší soutěže naopak začnou na domácím stadionu.

Bohemians 1905 přivítají v prvním kole Brno, Slovácko bude hostit Viktorii Plzeň.

Z diváckého pohledu bude zřejmě nejzajímavější desáté kolo, v němž dojde v Edenu k pražskému derby a zároveň také k souboji dvou "Bohemek" mezi střížkovskými Bohemians Praha a "klokany" z Vršovic.

Duel týmů, které spolu vedou spory o název a logo, bude na podzim k vidění na Žižkově. Svaz zatím kauzu Bohemians neřeší a počká na rozhodnutí soudu.

Nový ligový ročník vzešel z osvědčeného modelu podle "Frončkových tabulek". Na podzim se odehraje celkem šestnáct kol, poslední zápasy před zimní přestávkou čekají kluby o víkendu 21. a 22. listopadu.

Čtyři týmy, které dosud nemají vyhřívaný trávník - Bohemians Praha, Bohemians 1905, Kladno a Ostrava, musejí odehrát závěrečná dvě podzimní a první čtyři jarní kola na stadionu s vyhřívanou plochou. Nečeká je ale žádný finanční postih, jak navrhoval VV ČMFS.

Od nového ročníku dojde ke změně vysílacích časů televizních přenosů. Tradiční pondělní dohrávku budou moci diváci sledovat na ČT2 se čtvrthodinovým posunem od 17:30, nedělní večerní zápasy na programu ČT4 byly přesunuty na sobotu od 18:00.

"Televize si udělala průzkum sledovanosti a došla k tomu, že optimální bude tento model. Kluby, až na úplné výjimky, s tím nemají žádný problém," řekl na tiskové konferenci ředitel soutěže Ivo Lubas.

Na ligovém shromáždění byl dnes také slavnostně uzavřen minulý ročník a vyhlášeny výsledky ligových soutěží. Příbram si navíc odnesla cenu fair-play pro nejslušnější tým uplynulé sezony.

Drobnou úpravou projde Pohár ČMFS; od nové sezony se bude hrát dvoukolově už od osmifinále, kde bude osm nasazených a stejný počet přilosovaných týmů. První zápasy se vždy odehrají na hřišti nenasazeného celku.

Los 1. kola:
Bohemians Praha - Sigma Olomouc
Dynamo České Budějovice - FK Baumit Jablonec
Slavia Praha - FK Mladá Boleslav
FK Teplice - Sparta Praha
1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň
Slovan Liberec - SK Kladno
Baník Ostrava - 1. FK Příbram
Bohemians 1905 - 1. FC Brno

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud