25. října 2009 • 23:00

Chovanec: Byl to náš nejhorší výkon v sezoně

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrávali 0:1, 1:2, ale nakonec fotbalisté Sparty dokázali otočit utkání s Bohemians Praha na 3:2. Že zavládla v letenské kabině spokojenost? Kdepak. Trenér Jozef Chovanec byl z výkonu svých svěřenců pořádně rozčarován.



„Jediné, čeho si vážíme, jsou tři body. Ale výkon, který jsme dnes předvedli, byl nejhorší za poslední dobu!“ prohlásil na tiskové konferenci Chovanec.
Konkrétně ho rozzlobila především dvanáctá a čtyřicátá minuta. Bohemians využili chyb letenské obrany a dvakrát udeřili.

Dále čtěte:
Brutální zákrok Vacka odrovnal Belaně »
Sparta měla namále, ale ostudu odvrátila »
Souhrn 12. kola Gambrinus ligy »


První gól: ve skrumáži v šestnáctce Sparty se nejlépe zorientoval útočník Stanley Ibe a v pádu dorazil míč do Blažkovy branky.

Druhý gól: zraněného Hubníka, který po šlapáku nemohl chodit a pouze kulhal, nikdo ze sparťanských záložníků na pozici stopera nezastoupil. A když domácí podnikli rychlý protiútok, defenzivu Sparty přečíslili. Pro Dobeše pak nebyl problém nekompromisně usměrnit centr z pravé strany do brány.

Michal Bílek (vpravo) a Jakub Dovalil sledovali pražské derby mezi Bohemians Praha a Spartou
Michal Bílek (vpravo) a Jakub Dovalil sledovali pražské derby mezi Bohemians Praha a Spartou


„Očekávalo se od nás lehké vítězství, protože jsme nastupovali v roli favorita. Jenže jsme se nevyvarovali chyb v obraně a měli opravdu velké problémy. Navíc jsme dali soupeři dostatek prostoru v přechodové fázi,“ hněval se Chovanec.

Po přestávce byli sparťané aktivnější. Vytvořili si územní převahu a neustále bušili do vrat střížkovský obrany. „Snaha o zakončování byla enormní. Jenže s koncovkou máme dlouhodobě problémy,“ řekl.

Sparťané zahodili spoustu příležitostí, ale dvě potřebné branky k vítězství se jim nakonec vstřelit podařilo. „Byla to ovšem hodně šťastná výhra,“ komentoval zvrat v utkání Chovanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud