28. listopadu 2009 • 17:57

Probuzený Liberec deklasoval Mladou Boleslav

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalisté Liberce i bez několika opor porazili v poslední utkání letošního roku rozjetou Mladou Boleslav hladce 3:0 a ukončili její pětizápasovou sérii bez porážky.



Severočechy nasměroval k triumfu Jan Nezmar, po pauze přidal svůj první gól v sezoně nejlepší střelec uplynulého ročníku Andrej Kerič a skóre uzavřel Miloš Bosančič. Oba týmy dohrávaly v deseti. Slovan svého soupeře doma porazil vůbec poprvé v historii.

Rajnoch dotírá na NezmaraFoto Jaroslav Legner SPORT


Liberci se před zápasem rozpadla sestava - mimo hru byli potrestaní Dočkal, Liška a Kelič, nemoc sklátila Blažka a jen na lavičce začal zkušený stoper Holeňák. Změny se nevyhnuly ani brankářskému postu, místo zraněného Hauzra dostal poprvé v sezoně šanci Zich, který pod Ještědem hostuje z pražské Sparty.

Navzdory ztrátám se Slovan od úvodu snažil útočit. Ve třetí minutě přesprintoval Kerič hostujícího Procházku, ale své dlouhé čekání na úvodní ligový gól v tomto ročníku zatím ještě nezlomil. Mladoboleslavští poprvé nebezpečněji zakombinovali ve 14. minutě. Po narážečce s Rajnochem se ze strany vřítil do pokutového území Poláček, v koncovce si však počínal zbrkle a sám před Zichem asi o metr přestřelil bližší tyč.

Rozlobený Uhrin: Takhle se o poháry nehraje >>>

Liberečtí se v oslabené sestavě semkli, lépe kombinovali a překvapivě přehrávali hostující zálohu. Ve 22. minutě zacentroval z pravé strany Frejlach, Kerič zády k brance přiťukl Nezmarovi a zkušený útočník s přehledem uklidil míč k tyči.

Ani obdržený gól Středočechy neprobral, U Nisy hrál jen stín týmu, který před týdnem rozebral rozjetý Baník a v posledních pěti duelech nastřílel 15 branek. Po půlhodině mohlo být s hosty ještě hůř. Papouškův centr prošel celým vápnem až k volnému Vulinovi, který byl ale tak překvapen, že trefil jen Millerovu náruč.

Kerič kličkuje před Rolkem
Kerič kličkuje před Rolkem


Mladoboleslavský projev na chvíli ožil s příchodem čerstvého Chramosty. Po hodině hry však znovu začali hrozit jen domácí. V 62. minutě o kousek minul tyč dalekonosným pokusem Vulin, ale za další dvě minuty už Slovan podruhé jásal.

Nezmar oplatil Keričovi asistenci z první půle a chorvatský útočník po krásné akci na hranici vápna, kde vyškolil hostující stopery, konečně protrhl čekání na první letošní zásah v soutěži.

Kerič: Takhle jsem se snad ještě neradoval >>>

Mladoboleslavský zmar pak v 71. minutě završil Bosančič, který pohodlně doklepl do prázdné branky Gebre Sellasieho přihrávku. Středočechům už nemohla ani krátká přesilovka po vyloučení domácího Váchy, naopak v závěru dostal červenou kartu také hostující Rolko.

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 3:0 (1:0)


Branky: 22. Nezmar, 64. Kerič, 71. Bosančič. Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Vácha, Holeňák - Rajnoch, Mendy, Rolko. ČK: 73. Vácha - 90. Rolko. Diváci: 3929.

Sestavy:

Liberec: Zich - Gebre Selassie, Polák, Dejmek, Janů (46. Bosančič) - Frejlach (61. Purič), Vácha, Papoušek, Vulin - Nezmar, Kerič (86. Holeňák). Trenér: Petřík.

Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Rolko, Kúdela (42. Djalovič, 62. Opiela) - Mendy, Rajnoch, Sylvestre, Poláček - Kulič, Táborský (46. Chramosta). Trenér: Uhrin.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud