15. května 2010 • 20:01

Baník v Příbrami vydřel jen remízu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až na třetí místo klesli v konečné prvoligové tabulce fotbalisté Ostravy, kteří v posledním ligovém kole remizovali v Příbrami 1:1 a v soutěži skončili až za Spartou a Jabloncem, s nimiž se až do dnešního dne přetahovali o mistrovský titul. Ostrava se nakonec musí spokojit s bronzovou pozicí a startem v předkole Evropské ligy.



V Příbrami dnes doháněla manko ze sedmé minuty po brance Tomáše Pilíka, remízu zařídil Varadi. Zápas poznamenaly střety ostravských fanoušků s policisty na stadionu, utkání bylo během prvního poločasu dvakrát přerušeno a sedm minut se nehrálo.

Fanoušci Baníku před zápasem pozvedli nad hlavy papírové makety mistrovského poháru na znamení víry v úspěch svých miláčků, ale to byl jeden z mála pozitivních počinů, kterým se na příbramském stadionu prezentovali. Strhli na sebe pozornost svým řáděním v hledišti a dění na trávníku jako by bylo jen okrajovou záležitostí.

Ostravští příznivci jako by neunesli vývoj zápasu, v němž Příbram už od sedmé minuty vedla. Domácí rychle využili nesehranosti ostravské obrany, v níž chyběli zranění stopeři Bolf s Neuwirthem.

Ostravský kapitán Lukeš řeší s delegátem fanouškyFoto Jaroslav Legner (Sport)


Příbramský útočník Huňa obehrál ligového debutanta Frydrycha a po jeho akci Tomáš Pilík zblízka překonal brankáře Baránka. Středočeši tak rázně dali najevo, že chtějí uhájit domácí tvrz, kde letos podlehli jen Teplicím a Jablonci.



Po třinácti minutách odstartovaly nepokoje v sektoru ostravských diváků, kteří se pustili do ostrých potyček s policisty, po nichž házeli desítkami vytrhaných sedaček. Situaci pomohla částečně uklidnit až domluva kapitána Baníku Martina Lukeše.

Ten byl i na počátku akce, která vedla k ostravskému vyrovnání. Lukešův centr Vydra hned z voleje poslal k Varadimu, který ze situace zavánějící ofsajdem vrátil Ostravu zpět do mistrovské hry.

Fanoušci Baníku fandili i slušně...Foto Jaroslav Legner (Sport)


Ani to ale hostující fandy neuklidnilo a rozhodčí Hrubeš zápas podruhé přerušil kvůli pokračujícím střetům fanoušků Baníku s policií. Bouře v ostravském kotli jako by ovlivnila i hráče, zajímavých situací na hřišti bylo minimum a Baník se postupně propadal do herní krize, když se jeho hráči zřejmě dozvěděli průběžné výsledky ze Sparty a Jablonce, po nichž bylo jasné, že se Baník propadl až na třetí místo.

Baník mohl děkovat i svému brankáři Baránkovi, když v 70. minutě chytil prudkou hlavičku stopera Nohýnka. Hosté byli daleko od toho, aby Příbrami vrátili vyřazení z osmifinále Ondrášovka cupu. Ostravští hráči na konci už nenašli morální síly ke zvrácení situace. Přesto jim přímo na hřišti děkovali jejich fanoušci, kteří i přes snahu pořadatelů po závěrečném hvizdu pronikli na hrací plochu.

1. FK Příbram - FC Baník Ostrava 1:1 (1:1)

Branky: 7. T. Pilík - 28. Varadi. Rozhodčí: R. Hrubeš - Večeřa, Dobrovolný.
ŽK: Šmejkal, T. Pilík - Greguš, Mičola, Řezník. ČK: 90+1. Řezník. Diváci: 6275.

Sestavy:

Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Šmejkal - Klesa, Hušbauer, Tarczal, T. Pilík (85. Pleško) - Huňa, Wágner (68. Jirouš). Trenér: Marko.

Ostrava: Baránek - Řezník, Frydrych, Neves, Tchuř - Marek, Lukeš, Greguš (72. Strnad) - Vydra (72. Zeher), Varadi, Mičola. Trenér: Koubek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud