Jonáš Bartoš
12. března 2011 • 20:15

Poštulka: Sparta mě zklamala, čekal jsem víc

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlágr fotbalového jara vyzněl lépe pro Plzeň. Západočeši Spartu předčili, tři body berou zcela právem. Myslí si to i Tomáš Poštulka, který utkání hodnotil pro iSport.cz. "Plzeň si vyhrát zasloužila, byla fotbalovější. Naopak Sparta mě zklamala, hrála hodně upracovaně," soudí bývalý gólman.



Zaplněné Štruncovy sady hnaly své hochy za výhrou. Tribuny burácely hned po čtvrthodině hry, kdy se parádně trefil Horváth. Vrbova parta si pak šla za jediným cílem - třemi body, které jí výrazně nakopnou k cestě za titulem.  

"Plzeň si vítězství zasloužila, byla fotbalovější. Čekal jsem, že si Sparta vytvoří větší tlak. Ale jen nakopávala míče na Kweukeho, s čímž si obránci poradili," hodnotí Poštulka.



"Plzeň byla zejména první poločas nebezpečnější, Sparta se nedokázala prosadit. Hrálo se jí hodně špatně do dobře organizovaného obraného bloku," potvrdil ve studiu České televize Václav Drobný, někdejší stoper Letenských.

Právě precizní defenziva, která spolehlivě ubránila Kweukeho, o výhře Plzně rozhodla. "Odehrála to perfektně zezadu, pomohla jí vedoucí branka. Naopak Spartě chyběl pohyb, hrála upracovaný fotbal," myslí si o výkonu vedoucího týmu ligy Poštulka.

Západočeši teď mají na čele tabulky náskok pěti bodů, navíc mají se Spartou lepší vzájemné zápasy. Že by Horváthova trefa znamenala rozhodující moment v cestě za vysněným ligovým titulem?



"Plzeň udělala důležitý krok, ale rozhodnuto ještě není. Čeká ji hodně těžkých zápasů. Pět bodů znamená slušný náskok, ale dá se to stáhnout. Každopádně to celý tým hodně nakopne," myslí si Poštulka.

Bývalý gólman Plzně i Sparty pochválil opory Západočechů. "Bystroň hrál fantasticky vzadu, o Horvim nemusím vůbec mluvit. Stejně tak Kolář, Rezek a další. Všichni odvedli skvělou práci."



Sparta oproti předchozím zápasům působila mnohem víc upracovaně, Pamič s Kušnírem se po stranách vůbec neprosadili. A nakopávání balonů na Kweukeho tým nespasilo.

"Plzeň jim skoro nic nedovolila. Oproti utkání s Baníkem hráči nedostali tolik prostoru, obranný blok všechny útoky zlikvidoval. Navíc si Sparta nevytvořila téměř žádnou nebezpečnou šanci," uzavřel Poštulka.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud