12. března 2011 • 21:13

Horváth: Byl by vrchol, kdyby gól neuznali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán Pavel Horváth v ostře sledovaném šlágru se Spartou zase dokázal svoji nepostradatelnost pro plzeňský tým. Přímou bitvu o první místo rozhodl svým poměrně kuriózním gólem, kdy míč po jeho trestném kopu a odrazu od břevna jen o pár centimetrů překročil brankovou čáru. Podle Horvátha ale o plzeňském triumfu dnes rozhodla především precizní obrana, byť Západočeši jindy sází hlavně na drtivou ofenzivu. Horváth věří, že současný pětibodový náskok Plzně na druhou Spartu do tábora Viktorie vnese potřebný klid.



"Je to pro nás strašně důležitá výhra a jsme za ní moc šťastní. Moc jsme o tom nemluvili, ale v každém z nás byla touha dnes zvítězit," řekl po zápase Horváth, kterého při střídání v závěru na lavičku vyprovázely ovace stojících diváků.

Pětatřicetiletý dirigent Viktorie zaplněný stadion rozvášnil hlavně při své trefě. Sám prý ale několik vteřin po odrazu míče od břevna nevěděl, jestli může slavit důležitou trefu. Míč totiž spadl jen těsně za čáru.

"Nebyl jsem přesvědčený, jestli to gól byl. Ale spíš jsem měl pocit, že se od břevna opravdu odráželo spíš dolů za čáru. Ale až podle signalizace asistenta jsme mohl začít slavit," popisoval Horváth.

Když rozhodčí plzeňský gól posvětili, Horváthovi se prý hodně ulevilo. "Kdyby to dnes neuznali, asi by to byl už vrchol," připomněl Horváth s úsměvem, že Plzeň v jejích minulých venkovních zápasech proti Bohemians 1905 a Slovácku asistenti chybnými verdikty při posuzování ofsajdových situacích připravili o tři body.

"Je fakt, že takový gól jako dnes jsem asi ještě nezažil. Ale jednou nám vlastně tady v Plzni rozhodčí také jeden podobný gól neuznali," lovil Horváth ve vzpomínkách.

Horváth ale také upozornil na to, že Plzeň dnes herně nijak nezářila. "Hlavně druhá půle nebyla oslnivá, ale vydřeli jsme tři body, což je dnes hlavní. Klíčové bylo, že jsme Spartu kromě konce první půle nepustili skoro do žádných šancí. Kluci v obraně hráli bezvadně," chválil Horváth spoluhráče. "Prostě hodně si výhry proti Spartě cením. Takový výsledek nás uklidní," těšil se Horváth.

On sám na Letné fotbalově vyrostl, před necelými třemi lety však z klubu neodešel úplně v dobrém. I proto, že měl spory s tvrdým jádrem fanoušků. Když dnes Horváth střídal, sparťanští příznivci na něj bučeli. Z toho si plzeňský tahoun mnoho nedělal.

"Pro mě je spíš zadostiučinění, že plzeňští fanoušci byli hlasitější než ti bučící. Ti se předvedli. Protože kdo bučí? Skot," prohlásil Horváth.

I takhle Plzeňští oslavovali. Nic jiného je v tu chvíli nezajímalo.
I takhle Plzeňští oslavovali. Nic jiného je v tu chvíli nezajímalo.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud