19. července 2010 • 22:13

Vyhráli jsme se štěstím, připustil Pekhart

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jablonce dokázali jako jediný tým z elitní sedmičky uplynulé ligové sezony získat na startu nového ročníku všechny tři body. Za dnešní výhru nad Brnem vděčili útočníkovi Tomáši Pekhartovi, který v polovině druhé půle dorážkou zaznamenal jediný gól utkání.



"I když jsme vyhráli asi trochu se štěstím, je to pro nás důležité vítězství, obzvlášť po výsledcích ostatních soupeřů v prvním kole," řekl novinářům Pekhart.

Sedmý ligový gól vstřelil v době, kdy už vůbec nemusel být na hřišti. Trenér František Komňacký totiž zvažoval, zda vytáhlého útočníka nenahradit někým z lavičky. Pekhart však nakonec na hřišti zůstal a zajistil Jablonci tři body.



"Po balonu od Mateje Krajčíka z pravé strany krásně hlavičkoval Petr Zábojník. Sice do brankáře, ale ten to neudržel a odrazilo se to ke mně. Měl jsme to trochu na dlouhou nohu, ale z malého vápna jsem to tam dorazil," popsal Pekhart jediný gólový moment utkání.

Mrzelo ho, že vzápětí nepřidal pojistku. "Měl jsem ještě jednu šanci, kterou jsem měl určitě proměnit. To bylo asi jednodušší než při tom gólu," připustil.Věří, že dnešní výhrou získá Jablonec také větší sebevědomí. "Pro každý tým je důležitý vstup do sezony. Když se to povede, tak se od toho celá sezona odvíjí, jak nám trenér před zápasem říkal," dodal Pekhart.

Zábojník pálí na branku Zbrojovky.
Zábojník pálí na branku Zbrojovky.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud