Pavel Janega
2. srpna 2010 • 04:59

Tápající Sparta: Bez Řepky, bez chuti

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nehrály opory, nehrál Tomáš Řepka, chybělo nasazení i potřebné štěstí. Fotbalová Sparta už po druhé v sezoně padla. V Českých Budějovicích nedokázala vstřelit ani jeden gól a nakonec prohrála 0:1. Je to ale jen následek rozhodnutí letenského klubu upřenostnit Ligu mistrů před ligou.



Tenhle zápas se ani hrát neměl, mohou namítnout sparťané. Sami totiž usilovali o to, aby se duel v Českých Budějovicích nehrál v neděli, ale v sobotu. Fotbalový svaz jim ale ani kvůli středeční odvětě 3. předkola Ligy mistrů v Poznani nevyhověl.

„A to se říká, že jdou Spartě všichni na ruku... V tomhle fakt ne,“ postěžoval si Jozef Chovanec před pár dny a nepřímo ČMFS zkritizoval, že vlastně zabíjí český koeficient.

Sparta musela v Českých Budějovicích improvizovat. Chovanec překopal sestavu a na lavičku posadil největší opory – Sionka, Kadlece, Matějovského a další.

Zklamaní sparťané opouštějí trávník.Foto Pavel Mazáč (Spor


Chtěl je šetřit, ale pak v televizi nevědomky uznal, že udělal chybu. „Jedním z důvodů prohry je sestava. Byla nesehraná a prezentovala se kostrbatou hrou,“ řekl pro stanici Sport 2.

„Zachvíli se ale už nikdo nebude ptát, v jaké hráli sestavě. Je to vydřené vítězství,“ prohodil protějšek Jaroslav Šilhavý, trenér Českých Budějovic.
Spartě navíc chyběl Tomáš Řepka. Kvůli plivanci na Ladislava Volešáka mu disciplinární komise zastavila činnost s okamžitou platností. A ve čtvrtek mu vyměří trest na přesný počet zápasů.

S ním jako by odešlo i pověstné štěstí, které Spartu v minulých zápasech doprovázelo. Bez něj Letenští chybovali a zase prohráli; stejně jako v Hradci Králové (1:2).

„Šance jsme přitom měli, ale jejich realizace byla nulová,“ rozčiloval se Chovanec na útočníky Třešňáka a Jeslínka, kteří svou nezkušeností a neschopností zmařili několik gólovek.

Hoheneder bojuje s Lubošem Peckou.Foto Pavel Mazáč (Sport)


Českým Budějovicím naopak stačila k vítězství jedna povedená rána Mariána Jarabici. „Ani to nebyla šance. Byl jenom efektivní,“ štvalo Chovance. „Ale proti Spartě se to cení,“ opáčil střelec.

Loni neporažený mistr tak v letošní sezoně už podruhé prohrál. Jeho zápasy ke všemu postrádají jakoukoliv chuť a šťávu. Miliony z Ligy mistrů jsou zkrátka letos pro Spartu o dost důležitější než domácí liga. Ta jde nachvilku stranou...

Zklamaní sparťané opouštějí trávník.
Zklamaní sparťané opouštějí trávník.


Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud