23. října 2010 • 18:10

Příbram s Ústím remizovala. A diváci trpěli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami remizovali při domácí premiéře svého nového kouče Romana Nádvorníka s Ústím nad Labem 0:0 a popáté v sezoně doma nedali branku. Duel 13. ligového kola příliš šancí nenabídl, nejblíže gólu byl domácí Macek, který trefil tyč. Nováček ze severu Čech uhrál čtvrtou remízu z posledních pěti utkání.



U Litavky bylo od začátku jasně patrné, že se střetly dva nejméně produktivní týmy ligy. Hosté dali za dvanáct zápasů jen deset gólů, domácí dokonce ještě o tři méně. A hned po minutě názorně předvedli, proč se jim střelecky nedaří. Po rychlé akci po levé straně dostal míč na hranici malého vápna Huňa, místo zakončení však ještě přihrával do strany Klesovi, který napálil zblízka hotujícího beka.

Trenér Roman Nádvorník při domácí premiéře získal jen bodFoto Pavel Mazáč (Sport)
Příbramští toužili odčinit týden starý debakl 1:5 z Jablonce při premiéře nového trenéra Nádvorníka a pokračovali v náporu. Po Klesově šanci si ale v úvodu žádné další vážnější možnosti nevytvořili.

Naopak Ústí se po čtvrthodině hry oklepalo a v sedmnácté minutě postupovalo v přečíslení do rozhozené domácí obrany. Krbečkovu přihrávku na opačnou stranu šestnáctky, kde číhal zcela volný Doležal, však v poslední chvíli zblokoval příbramský Pleško.

Na hřišti převládaly nepřesnosti a zajímavých situací viděla hrstka diváků poskrovnu. Přesto si oba celky do pauzy vytvořily slibnou šanci. V 32. minutě hostující Doležal po Jindráčkově centru vylovil míč ze skrumáže, zkusil pohotovou otočku, ale Hruška dobře zmenšil úhel a zasáhl. Na druhé straně za dvě minuty hlavičkoval Huňa těsně vedle.

Trenér Roman Nádvorník při domácí premiéře získal jen bod
Trenér Roman Nádvorník při domácí premiéře získal jen bod


Po přestávce Středočeši přidali a v 55. minutě měli hodně blízko k vedoucímu gólu. Huňův centr z pravé strany pohotově napálil z voleje Macek, ale radost mu zkazila levá tyč. Dorážející Matěj Štochl pak zbrkle poslal balon přímo do Bučkovy náruče.

Ústí se z tlaku stejně jako v první půli postupně oklepalo. V 62. minutě nejprve pálil z dálky Jindráček a pak se tlačil do zakončení Veverka, ale domácí Hruška odolal. Jeho spoluhráči znovu ožili po dvojitém střídání. Po pár vteřinách na hřišti mohl spasit Středočechy čerstvý Videgla, jenže z pozice penaltového puntíku mířil mimo.

V hektickém závěru neměl daleko k rozhodující trefě ani jeden ze soupeřů. Při šanci Matěje Štochla se zaskvěl Buček, domácí pro změnu zachránil po střelách France a Martykána Hruška.

13. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FK Ústí nad Labem 0:0
Rozhodčí: Bílek - Ubias, Pospíšil. ŽK: Plašil - Jindráček. Diváci: 2000.
Sestavy:
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal, Macek (73. Videgla), M. Štochl - Huňa (84. Divíšek), Jurdík (73. Šlapák). Trenér: Nádvorník.
Ústí: Buček - Hyčka, Džuban, Valenta (46. Zachariáš), Polák - Vrtělka - Doležal (59. Veverka), Martykán, Jindráček - Krbeček, Kraut (80. Franc). Trenér: Habanec.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud