Jakub Konečný
27. září 2011 • 18:07

Šťastný střelec Sparty Krejčí: Hlavně jsem nechtěl překopnout

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako šťastlivec, který se dokázal vrátit do krásného snu, z něhož se nakrátko probudil. Přesně tak si může připadat Ladislav Krejčí. Hvězda české reprezentace na stříbrném mistrovství Evropy U-19 se v derby poprvé v této sezoně objevila v základní sestavě Sparty – a na vítězství měla zásadní podíl.



Byl to nádherný moment se šťastným koncem pro Spartu a jejího benjamínka. Na přesný centr Marka Matějovského si naskočil Leonard Kweuke, jenže jeho hlavičku slávistický gólman Kamil Čontofalský bravurně vyrazil. Bohužel pro hosty přímo k Ladislavu Krejčímu, který balon pohotově vrátil do sítě.

„Říkal jsem si: hlavně to nepřekopni! Tref bránu!“ líčil Krejčí myšlenkové pochody při své trefě.

Běžela 36. minuta, Sparta vedla 2:0 a směřovala za rekordní osmou výhrou v řadě.

„Měl jsem opravdu hroznou radost, protože jsem dlouho nedal gól. Naposled na šampionátu,“ připomněl Krejčí svůj slavný zásah ve finále proti Španělsku.

Jarošík se raduje z gólu do sítě SlávieFoto Pavel Mazáč (Sport)
Domů se vrátil jako hrdina, na hostování ho chtěla celá liga, mluvilo se o jeho přestupu do PSV Eindhoven nebo některého z ruských klubů. A pak jako když se po Krejčím slehne zem. Z velkého transferu nebylo nic, hubený záložník nehrál ani za béčko.

Důvodem bylo vážné svalové zranění, při jehož kurýrování nechtěli lékaři nic uspěchat. Krejčího přitom zastavilo zdraví letos již podruhé.

„S Láďou jsme počítali už na jaře, ale tehdy mu zlomil na turnaji v hale protihráč nohu,“ připomněl první – mnohem vážnější zádrhel - kouč Martin Hašek.

V létě přišel na Letnou Martin Juhar a až na výjimky měl místo levého záložníka pod palcem. Tedy dokud se nedal dohromady Krejčí, pro něhož má generální sportovní manažer Sparty Jozef Chovanec slabost. A v dobrém o něm mluví i Hašek.

„Láďa je velký talent, zdravý kluk a charakter. A je vzácný tím, že je levonohý,“ tvrdí první trenér týmu.

Krejčí se ocitl v základní sestavě Sparty po roce, naposledy se mu to povedlo loni při play-off Ligy mistrů s Žilinou. A v derby očekávání naplnil. Na své straně byl aktivní, dravostí a rychlostí vozil slávistické obránce jako na kolotoči. V přemíře snahy samozřejmě i kazil, to se pak chytal za hlavu, jako kdyby mu ujel vlak.

Jarošík si v zápase dělal co chtělFoto Pavel Mazáč (Sport)
„Někdy jsem udělal krátkou kličku, jindy mě obránce přečetl skluzem. Párkrát jsem mohl nadějnou situaci řešit líp,“ věděl moc dobře.

Kromě svého premiérového gólu v lize stihl i dva kuriózní momenty, při kterých dal i rozdal.

Nejprve inkasoval direkt míčem od Milana Nitrianského. Odkop schytal přímo do obličeje, svalil se k zemi a vypadal jako boxer po knockautu.

Vzpamatoval se – a pak v zápalu boje sestřelil skluzem vlastního kouče Haška. „Byla to moje chyba,“ komentoval legrační srážku Hašek. „Byl jsem moc vpředu, a Láďa na mě šlápl kolíkem. Zítra si to s ním budu muset vyřídit.“

S tím Krejčí počítá. Stejně jako s faktem, že neujde placení do týmové kasy. „Tomu neujdu,“ culil se. „Ale za ten zážitek mi to stálo. Dnešní derby považuju s finálovým zápasem mistrovství Evropy zatím za dva nejsilnější zážitky ve své kariéře.“

Jarošík se raduje z gólu do sítě Slávie
Jarošík se raduje z gólu do sítě Slávie

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud