22. října 2011 • 20:17

Jablonec se vrátil na druhé místo, na Strahově si poradil s Duklou Praha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jablonec porazil v utkání 11. ligového kola Duklu Praha a vrátil se na druhé místo v tabulce pět bodů za vedoucí Spartu. Nováček nejvyšší fotbalové soutěže sice v azylu na Strahově, kam se přesunul kvůli instalaci vyhřívaného trávníku na Julisce, nad favoritem vedl po Hanouškově trefě, ale hosté brankami Beneše, Zábojníka a Pitáka v druhé půli skóre otočili. Dukla našla přemožitele po pěti předešlých utkáních bez porážky .



Druhý vzájemný souboj během čtyř dnů přitom začal lépe pro Pražany a vyvíjel se přesně opačně než středeční pohárová odveta. V té Dukla po dvou rychle inkasovaných gólech v úvodu dokázala otočit skóre a vyhrála 3:2, ale z postupu se stejně radoval soupeř. Tentokrát byl v úvodu mnohem nebezpečnější ligový nováček.
Jablonec sice častěji držel míč, ale při vymýšlení útočných akcí postrádal nápad a mnoha nepřesnostmi při rozehrávce nabízel Dukle šance na četné brejky. V sedmé minutě ještě Lietava mířil vedle a o chvíli později neuspěl při úniku do otevřené obrany ani druhý z útočníků Berger, ale třetí velkou šancí už Pražané nepohrdli. Ve 23. minutě doklepl míč do odkryté branky Hanousek.

Dukla i bez potrestaného záložníka Gedeona zpočátku držela s favoritem krok a v úvodním dějství se pod souvislejší tlak dostala jen na deset minut.

S ranou jabloneckého Pitáka si ale poradil brankář Rada a domácí přežili i následný závar ve vlastním vápně po rohovém kopu. A těsně před pauzou dokonce mohli svůj náskok dvakrát pojistit, jenže Svatonský hlavičkoval vedle a Berger se zamotal v kličkách.

Duklu přišly zahozené šance draho. Baumit se vrátil z kabiny nabuzený, přebral otěže utkání a po devíti minutách vyrovnal skóre. Nakrátko rozehraný roh umístil hlavičkou přesně k tyči Beneš.

Hostům narostla křídla a Dukla najednou začala vyklízet střed pole. O obrat se mohl postarat Jarolím, ale v těžké pozici uklouzl a mířil vedle.
Otočit skóre se povedlo až v 73. minutě Zábojníkovi.

Hostující bek se důrazem protlačil ke střele a s pomocí teče bránícího Pospíšila překonal bezmocného Radu. Teprve druhé venkovní vítězství Jablonce v sezoně zpečetil v 77. minutě Piták.

Marek Hanousek z Dukly právě překonává jabloneckého brankáře Pavlíka
Marek Hanousek z Dukly právě překonává jabloneckého brankáře Pavlíka

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud