18. února 2012 • 18:16

Berkovec si splnil sen: Po devíti letech ve Slavii si zachytal ligu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Martin Berkovec si splnil sen a v dnešním úvodním duelu jarní sezony v Příbrami si v dresu Slavie zachytal první ligy. Třiadvacetiletý náhradník za zraněnou jedničku Kamila Čontofalského prožil povedenou premiéru, kterou vyšperkoval vychytanou nulou. Mrzelo ho jen to, že Pražané u Litavky pouze remizovali 0:0.



Berkovec je ve Slavii od roku 2003, prvního ligového zápasu se ale dočkal až nyní. "Už když jsem ve 14 letech šel do Slavie, byl to můj sen dostat se do áčka a zachytat si aspoň jeden zápas. Teď jsem to splnil a co bude dál, to uvidíme," řekl Berkovec novinářům.

U Litavky vytáhl několik dobrých zákroků. Nejvíce se blýskl v polovině druhé půle, kdy srazil šanci domácího Tomáše Krbečka na roh. "Snažil jsem se to ustát. Měl jsem strašné štěstí, že mě trefil do nohy," připustil Berkovec. "Gólman je tam od toho, aby něco chytil. Když se mu to nepovede, většinou se prohraje," konstatoval.

Pochvaloval si, jak mu premiéru v nejvyšší soutěži ulehčili spoluhráči. "Martin Latka i Róbert Cicman hráli výborně, pomáhali mi i krajní obránci. Musím jim obrovsky poděkovat. Jednou to Róbert Cicman zachránil v poslední chvíli," řekl Berkovec, který podzim strávil na hostování v druholigovém Sezimově Ústí.

Před zápasem prý nebyl nervózní, radami mu pomohl totiž bývalý slávistický gólman a nyní trenér brankářů Martin Vaniak. "Dával mi pokyny co a jak dělat, abych nic nezkazil. Spolupráce s ním je úplně výborná. Že budu chytat, jsem věděl celý týden, takže jsem měl dostatek času se připravit. První liga je sice rychlejší než druhá, ale zásadní rozdíl v tom nevidím," prohlásil Berkovec.

Slávista Prošek sleduje domácího Divíška
Slávista Prošek sleduje domácího Divíška

Litoval jen toho, že slávisté nedokázali v Příbrami vyhrát. "Myslím, že jsme měli o jednu nebo dvě šance víc. Jsem rád, že se mi to podařilo odchytat na nulu, ale škoda, že to skončilo 0:0," uvedl Berkovec.

V neděli slavil 23. narozeniny, jako dodatečný dárek k nim ale dnešní start nebral. "Hodně lidí mi to připomínalo, ale já to bral jako každý jiný zápas," podotkl. Zda zůstane mezi tyčemi i v druhém jarním kole za týden, zatím neví. "Bude záležet na Kamilovi, teď už trénoval. Já jsem rád za každou šanci," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud