8. dubna 2012 • 00:35

Zákroky sparťanů byly nelidské. Šaškárna, zlobil se Liberec

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Hlavní arbitr Radek Příhoda šlágr Liberec-Sparta prý nezvládl. Podle záložníka Slovanu Lukáše Váchy neposoudil některé tvrdé souboje správně a navíc Spartě ulehčil situaci před prvním gólem.



Liberecký záložník nejprve uvedl, že sobotní zápas přinesl mnoho hezkých momentů a individuálních výkonů. Posléze dodal, že duel měl i pár smutných věcí: prohru Liberce a rozhodčího.

"Už Jirka Štajner v kabině říkal, že celý zápas byl perfektní, ale rozhodčí byl jeho slabším článkem. Za tím si stojíme," řekl Lukáš Vácha.

V čem sudí podle vašeho názoru chyboval?
"Určitě nechceme brečet, ale některé zákroky sparťanů, třeba na Breznaníka nebo Fleišmana, který má zlomené dva zuby, byly nelidské. Pořád se všude píše, že se mají chránit útoční hráči, ale dneska to tak nevypadalo."

Jste hodně naštvaný na rozhodčího?
"Nechci říct naštvaný. Na tohle se nemůžeme vymlouvat. V naší hře se vyskytly tři chyby, které dokázala Sparta potrestat. Na tom neměl rozhodčí žádný vliv, i když při té druhé brance, když kopali trestný kop... Nevím, neviděl jsem. To si můžou rozebrat ti nahoře, paní Damková a spol. Ale je to gól, který už nevrátíme. Jen všichni diváci, kteří vyprodali celý stadion, jsou z toho znechuceni."

Už na trávníku jste protestovali také před prvním gólem.
"Od malička jsem naučený, že když je odpískaný faul, tak se kope z místa faulu. Tam ale ležel Matějovský, kde míč vůbec nebyl. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale odehrálo se to asi šest metrů před ním. To ovlivnilo přečíslení a vlastně branku, kterou vstřelili. Nechtěl bych kritizovat rozhodčího, ale tohle jsou momenty, kterých si všímáte i vy. Asi tam bylo něco špatně."

Sparta se vrátila na první místo a posunula se před Liberec. Ovlivní to psychiku týmu?
"Naší psychiku? To spíš ovlivňuje jejich psychiku, oni jsou na to zvyklí. Oni tam chtěli zpátky na to první místo, aby se o nich psalo, že pořád drží první příčku. Ale já chci říct jednu věc: uvidíme po třicátém kole. Tam se to sečte. Ať je Sparta klidně první, ať je dlouho první, ale doufám, že po třicátém kole to bude úplně jinak. Uděláme pro to všechno. Je to pro nás velká motivace a po tomhle zápase to bude i zadostiučinění."

Ale nepřijde vám škoda už nyní, že jste první místo ztratili?
"Jak říkám, oni se potřebují bít do prsou, aby se o nich psalo, že jsou první. My tohle nepotřebujeme. Samozřejmě, že jsme věděli, že po utkání se Spartou můžeme vést ligu o pět bodů. Ale i tak si myslím, že svět nespadne. Nás nikdo netlačí, abychom titul udělali."

 

Štajner: Rozhodčí z toho udělal šaškárnu

"Sparta vstřelila důležitý první gól. My se pak snažili hrát, ale ve druhé půli jsme dostali druhou branku z trestňáku, který nebyl. Tohleto není faul, to ať se na mě rozhodčí nezlobí. Udělal z toho akorát šaškárnu. Ale nebudu se vymlouvat. Sparta hrála dobře," řekl pro ČT.

Štajner hledá cestu k brance Štajner hledá cestu k branceFoto Pavel Mazáč (Sport)

Ladislav Krejčí slaví svou parádní trefu z přímého kopu do sítě Liberce
Ladislav Krejčí slaví svou parádní trefu z přímého kopu do sítě Liberce

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud