Jakub Konečný
24. června 2012 • 15:29

Kušnír míří do Liberce! Mistr mu dal víc než Sparta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letnou opouští další bývalý reprezentant. Po Liboru Sionkovi, Erichu Brabcovi a Danieli Zítkovi vysvlékne posledního června rudý dres také Ondřej Kušnír. Pravý bek se nedohodl se Spartou na nové smlouvě a jde do Liberce. Nahradit by ho mohl devatenáctiletý Vladimír Coufal z druholigové Opavy.



V posledních dvou sezonách si připsal pouze dvaadvacet startů, navíc několikrát nepovedených. Přesto Sparta o služby Ondřeje Kušníra stála. Jenže nepochodila. „S Kušnírem jsme se na nové smlouvě nedohodli,“ přiznává suše člen klubového představenstva Jakub Otava.

Osmadvacetiletý odchovanec vítkovického fotbalu tak bude 1. července volný hráč. Nezamíří však do zahraničí, jak by se možná u čtyřnásobného reprezentanta čekalo. Nejlepší nabídku Kušnírovi předložil paradoxně Liberec, tedy klub, který si pěstuje image dobrého hospodáře a hráče prý nepřeplácí.

V tomto případě však klubový boss Ludvík Karl očividně slevil ze svých zásad, protože Kušnírovi nabídl podle informací Nedělního Sportu dokonce víc než Sparta. V řeči čísel to znamená základní měsíční plat 150 tisíc korun plus roční fix milion korun. Tedy necelé tři miliony za rok – bez prémií a dalších bonusů.

Kušnír přichází pod Ještěd jako náhrada za Theodora Gebre Selassieho, kterého Slovan prodal do Werderu Brémy za 28 milionů korun.

Faul Kušníra na Václava Pilaře. Ten se po zápase rozčiloval, že rozhodčí netrestal sparťanské fauly kartami
Faul Kušníra na Václava Pilaře. Ten se po zápase rozčiloval, že rozhodčí netrestal sparťanské fauly kartami


Sparta tak ještě naléhavěji musí řešit post pravého obránce, na nějž má nyní k dispozici pouze zkušeného Vlastimila Vidličku a nadějného Adama Jánoše. Od pátku proto letenský klub testuje Vladimíra Coufala, devatenáctiletého beka z druholigové Opavy. Coufal včera nastoupil i v přípravném zápase proti Viktorii Žižkov – symbolicky v dresu číslo 13, které patřilo Kušnírovi.

„Vláďa měl podíl na jednom z našich gólů, což je pozitivní. Budeme s ním dál pracovat,“ hodnotil případnou posilu kouč Sparty Vítězslav Lavička.

Coufal je nicméně spíš příslibem do budoucna než okamžitým řešením, o čemž svědčí i fakt, že se s největší pravděpodobností nevejde do nominace na herní soustředění v Rakousku, kam odjíždí Sparta zítra. Tam naopak dorazí další na testy další dva praví obránci. Tentokrát zahraniční.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud