Jonáš Bartoš
24. února 2013 • 08:00

Baroš se kvůli sněhu obul do vedení ligy: Tohle není fotbal!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhých jedenácti letech se vrátil domů a hned naplno poznal, jak složitý může být fotbalistův život v české první lize. Milan Baroš kritizoval brzký začátek soutěže, kvůli kterému musí týmy nastupovat na těžkých terénech v mrazivém počasí. „Nad tím by se měl někdo zamyslet,“ vyzývá zimní posila Baníku Ostrava.



Zahrál si ligy v Anglii, Francii a Turecku. Teď se vrátil domů, aby pomohl Baníku v záchraně ligové příslušnosti. Poprvé v jarní části nastoupil za svůj mateřský klub proti Českým Budějovicím. Co mu vadilo nejvíc, byl těžký terén na Bazalech.

„Tohle škodí fotbalu, měl by se nad tím někdo zamyslet a přijet se sem podívat. Hrát v takových podmínkách, to nemá s fotbalem nic společného,“ zlobil se jednatřicetiletý útočník.

„Terén byl strašně těžký. Hřiště je podmáčené, boří se na něm nohy. Tohle nemá s fotbalem nic společného,“ má jasno Baroš. 

„Vyhovovalo to Budějovicím, které sem přijely pro bod, a bod si odvážejí. Myslím si, že zaslouženě, hrály dobře i směrem dopředu,“ hodnotil svůj první zápas po více jak půlroční pauze.

Od diváků na Bazalech, kde je vítaným hrdinou, se dočkal velkého aplausu. „To bylo fantastické, lidi jsou tady pokaždé výborní. Právě proto, v tomhle počasí tahat lidi na fotbal...“ vrtěl hlavou nad zimními podmínkami, které diváky na fotbalové stadiony rozhodně moc nelákají.

Ztuhlé svaly je potřeba pořádně zahřát, obzvlášť když Milan Baroš na zranění dost trpí
Ztuhlé svaly je potřeba pořádně zahřát, obzvlášť když Milan Baroš na zranění dost trpí

„Kdyby se tady hrálo o měsíc později, je deset stupňů a terény by byly normální, jsem přesvědčený, že by byly Bazaly plné. V tomhle počasí nemůžete vzít na stadion ani dítě. Jak říkám, měl by sem někdo přijet a zamyslet se nad tím,“ dodal Baroš.

Fanoušky obdivuju, říká Pulpit

S názorem bývalého reprezentanta souhlasí i trenéři obou mužstev. „Fotbal se hraje pro diváky, fanoušky Baníku obdivuju. Když jsem si přečetl, kolik lidí přišlo v pátek na zápasy v Jihlavě a Teplicích (2290, 1542), čekal jsem jiné návštěvy,“ uvedl kouč Baníku Martin Pulpit.

„Český fotbal chtěl jít cestou, jakou se vydali v Evropě. Museli jsme si zařídit vytápěné trávníky, nějak se postarat, aby se i v zimních terénech dalo hrát. Ale musíme si říct, jestli bylo první kolo vhodné hrát v tomhle termínu, nebo jej raději přeložit do jiných termínů, třeba v březnu,“ dodal Pulpit.

„Tímhle počasím spíš diváky vyháníme ze stadionu. Fanoušky zima odradí, kvůli nim se asi první kolo dalo odložit. Ale vzhledem k tomu, že to jako liga máme takhle nastavené, s tím nejde nic udělat. Na tomhle terénu ale ten zápas šlo odehrát, pořadatelům musím vyseknout poklonu, jak trávník připravili,“ prohlásil trenér Českých Budějovic Pavol Švantner.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud