1. března 2013 • 19:55

Štajner trefil jen tyč, na stý gól čeká dál. Jihlava - Liberec 0:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezbrankovou remízou se v 18. kole první ligy rozešli fotbalisté Jihlavy a Liberce. Domácí většinu zápasu čelili převaze úřadujících mistrů, ale nakonec uhájili bod. Stejný výsledek uhráli i před týdnem v jarní premiéře s Hradcem Králové. Liberec může litovat nevyužitých šancí. V té největší po změně stran nastřelil Jiří Štajner tyč a zatím se nedočkal sté branky v nejvyšší soutěži. Liberec se dotáhl na šestou Duklu Praha, Jihlava je o dva body zpět.



Jihlava přitom měla k otevření střeleckého účtu blízko už v sedmé minutě. Záložník Jungr se přes liberecké zadáky propracoval do jasné šance, kterou pokazil střelou nad břevno. Domácí dál ukazovali dost snahy v ofenzivě a s další ranou Masopusta měl dost starostí gólman Kovář, který už před týdnem dokázal v derby s Jabloncem uhájit čisté konto.

Pak se v chladném podvečeru rozpumpovali do tempa i ligoví šampioni, kterým to trvalo půl hodiny. Po znamenité kombinaci a Rybalkově střele pokazil hostům radost výtečným zákrokem Blažek. Brankářský veterán byl hlavní postavou dalšího dějství: zblízka si na něj při závaru nepřišli Hušek s Frýdkem a těsně před přestávkou ani Štajner, který už málem slavil jubilejní stou ligovou trefu.

Naopak domácí, kteří v posledních pěti zápasech dali jediný gól, byli v útlumu. Štajner jako by s čekáním na vstup do Klubu ligových kanonýrů nechtěl otálet: hned po poločase se připomněl další nebezpečnou křížnou ranou. A po hodině hry se neprosadil ani s hlavičkou, kterou udeřil proti Jablonci.

Šestatřicetiletý ofenzivní tahoun Slovanu měl i smůlu. Za dalších sedm minut po Frýdkově centru z deseti metrů trefil tyč a Jihlava v těch chvílích vypadala bezradně. I když po období marnosti po rychlém kontru nečekaně málem skóroval Koloušek, který byl na hřišti necelou minutu. Pak domácí zase spoléhali hlavně na Blažka, na kterém v 75. minutě ztroskotal i útočník Rabušic, čekající na gól od loňského dubna.

Jiří Štajner svůj gól s číslem 100 nedal, zato se musel bát o vlastní nohy
Jiří Štajner svůj gól s číslem 100 nedal, zato se musel bát o vlastní nohy

FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Kotík. ŽK: Vaculík - Kelič, Kováč. Diváci: 2560.
Jihlava: Blažek - Vaculík, Tlustý, Čvirik, Marek - Karlík, Rada - Masopust (68. Koloušek), Jungr, Kosak (90. Tomeček) - Vaněček (70. Šimonek). Trenér: Komňacký. Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Hušek - Pavelka (62. Šural), Rybalka, Štajner (90. Ndiaye), Frýdek (85. Sackey)- Rabušic. Trenér: Šilhavý.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud