6. května 2013 • 04:28

Problém Sparty? Matějovský není správný lídr, tvrdí experti

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva o titul a souboj tělo na tělo? Po kolapsu Sparty v Liberci má Plzeň na prvním místě náskok pěti bodů a k mistrovské koruně o pořádný kus blíž. Osobnosti se shodly na tom, že Spartě schází správný dirigent hry. Záložník Marek Matějovský má v roli lídra výpadky a to letenské mužstvo sráží.



„Po zápase jsem seděl s klukama z Liberce, kteří mi říkali, jak je překvapilo chování sparťanů – jako by nikomu nevadilo, že prohrávají. Ono jim to samozřejmě vadilo, ovšem nebylo to znát. Nebyl nikdo, kdo by to zdirigoval,“ řekl deníku Sport bývalý vynikající útočník Luděk Zelenka.

A to byl podle něj problém Sparty, která na půdě Slovanu prohrála 0:2.

„Přesně tohle bych čekal od Marka. Ale ono to naučit nejde. Neumí to on, neumí to Jirka Jarošík ani David Lafata. Možná Lukáš Vácha, ale ten musí dorůst. Takže Sparta nového lídra místo Marka potřebuje, tím ale neříkám, že ho má nahradit i jako špílmachra,“ dodal.

Bývalý reprezentant Ladislav Vízek vidí v Matějovském důležitou postavu hry Letenských. „Je jisté, že hra Sparty stojí na něm. Až moc, a to není dobře. Marek šel od zápasu v Ostravě prokazatelně dolů, navíc bývá vzteklý,“ všiml si Vízek.

„Jestli to je správný lídr? Nad tím přemýšlím. Někdy si říkám, že snad ano, vypadá to, jako by mu na týmu nejvíc záleželo. Ovšem nevím, co se mu honí hlavou. Myslím, že Sparta by k němu měla do zálohy sehnat někoho fotbalovějšího, jako to mají v Plzni. Ta situace je každopádně k zamyšlení.“

Trenér vicemistrů Evropy z roku 1996 Dušan Uhrin starší upozornil na náladovost sparťanského záložníka.

„Když má formu, je to na hře Sparty vidět. Její jarní zlepšení vycházelo hlavně od něho. Jenže jeho problémem je náladovost. Takhle působil už v Mladé Boleslavi, kde ho trénoval můj syn, a co vím, tak i v zahraničí, kde se neprosadil,“ upozornil Uhrin starší.

Když má být člověk lídrem, tak se vším všudy. Já mám pocit, že mu to – a ve Spartě nejenom jemu – po zápase proti Plzni vlezlo trochu do hlavy. Proti Liberci to bylo špatné a jeho střídání bylo správné,“ poznamenal v kritickém tónu zkušený kouč.

S Uhrinem souhlasí i další z trenérů - Miroslav Koubek. „O tom, že je to výborný fotbalista, už nás přesvědčil mnohokrát. Ale něco jiného je výborný fotbalista a něco jiného být lídr týmu,“ prohlásil Koubek.

„Na to, aby mohl být dobrým lídrem týmu, by se potřeboval vyvarovat svých výkyvů. A to jak herních, tak i euforických. Vzpomeňme například na jeho reakce po vítězném zápase nad Plzní v kontrastu s výkony, které začal předvádět v dalších zápasech,“ dodal.

U expertů to tedy Marek Matějovský jako správný lídr Sparty nevyhrál.

Více o souboji o mistrovský titul čtěte v pondělním deníku Sport.

Dzon Delarge v souboji s Matějovským
Dzon Delarge v souboji s Matějovským

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud