24. května 2013 • 05:15

Kruté roky pro Spartu. Potřebuje řez! V kouči to není, ví Lokvenc

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové Spartě reálně hrozí, že se třetím rokem bude muset obejít bez titulu a to je na Letné věc skoro nevídaná. Měl by proto přijít řez? Bývalý kanonýr Sparty Vratislav Lokvenc i někdejší obránce Teplic či Žižkova Tomáš Hunal soudí, že ano. „Jsou to kruté tři roky pro Spartu. U trenéra problém není, na hřišti ale potřebuje vůdčí typ a tvůrce hry,“ tuší Lokvenc.



 

„Sparta během těch tří let nic pořádného nevyhrála, a to je na takový klub strašně málo. Kvůli tomu by se tam něco změnit mělo. S trenérem Lavičkou přišel do kabiny klid a řád, u něj problém není,“ hodnotí dění na Letné bývalý reprezentant.

Letenským by podle Lokvence pomohl lídr týmu, který by mužstvo táhl. „A zasáhnout by se mělo asi i přímo do managementu klubu. Neřeknu přesně kde, ale jisté okysličení by potřebovala i tahle stránka Sparty,“ doplňuje.

Podobný názor má i bývalý ligový stoper Tomáš Hunal. Ten sice za Spartu ligu nehrál, ale má jasno.

„Řez by měl přijít, ale vůbec by se neměl týkat trenéra a jeho štábu, nýbrž jednotlivých hráčů. Jde o to, že už potřetí za sebou bude chybět Spartě titul a v její záložní řadě jsou fotbalisté, kteří ji nedokážou svými výkony táhnout,“ nešetří kritikou.

„Byly okolo toho jen řeči, ale nic zázračného nepředvedli. A záloha, to je alfa a omega dnešního fotbalu. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale místo postarších hráčů by prostě měla přijít čerstvá krev, která herní projev Sparty okysličí,“ pokračuje v ostrém tónu.

Mírnější je v hodnocení bývalý obránce Sparty Jiří Novotný, jedna z ikon nedávných let. „Já bych tomu neříkal radikální řez, ten by podle mého názoru ani přijít neměl, nebylo by to pro Spartu dobré. Viděl bych to spíš na nějaký šikovný impuls v podobě příchodu nového hráče,“ myslí si.

Co přesně má Novotný na mysli? „Chce to osobnost, která bude lídrem v kabině i na hřišti. Ta Spartě momentálně chybí. Možná jí měl být Matějovský, ale já ji v něm nevidím. Když se mu daří, Sparta hraje dobře, ale on není typický tahoun. Zkušený hráč by Spartě moc pomohl.“

Více o tématu čtěte v pátečním deníku Sport.

Sparťanský obránce Jiří Jarošík při výbuchu v Brně
Sparťanský obránce Jiří Jarošík při výbuchu v Brně

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud