7. června 2013 • 15:33

Pro Spartu nebyl Štajner prioritou, Slavia si ho jen naťukla

Autor: hp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už byl hráčem Mladé Boleslavi, když Jiřímu Štajnerovi zavolal majitel Slovanu Ludvík Karl, poděkoval mu a popřál hodně štěstí v novém klubu. (Ne)rozdělitelné spojení fotbalového bohéma s fotbalovým Libercem je pasé. Špílmachr nečekal, až bronzový celek vyhodnotí sezonu a předloží mu po tříletém působení U Nisy další prodloužení smlouvy. Bleskurychle se upsal na jeden rok s opcí Mladé Boleslavi. Také koketoval se Spartou, prý situaci kolem něj lehce sondovala i Slavia.



Úprk od Nisy? „Z Liberce jsem neutekl, jen jsem už nechtěl dál čekat na novou smlouvu. Za chvilku začíná příprava a už jsem chtěl mít jasno. Těžké to je a mrzí mě vůči fanouškům, že to dopadlo právě takto,“ vysvětlil Štajner s tím, že jde o princip.

Ovšem ve stejné situaci byl i po minulé mistrovské sezoně, v níž pro změnu jednal s Olomoucí a přesto zůstal pod Ještědem. „Ano, tam to sice bylo stejné, ale tehdy jsme byli se Slovanem dohodnutí na nějakých schůzkách, teď se vlastně nedělo vůbec nic,“ objasnil rozdíl.

Co na to severočeský klub? „Slovanu Liberec i Štajnyho si velmi vážím, a proto tuto situaci nechci dál rozvádět. A klidně se smířím s tím, že si veřejnost bude myslet, že je to celé moje chyba,“ řekl poněkud tajuplně sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar.

Severočeský klub totiž své hvězdě přece jen připravil kontrakt i na další sezonu, jenže až ve středu a v té době již bývalý reprezentant předběžně kývl na nabídku z Mladé Boleslavi.

„Chtěli jsme si nejdříve vyhodnotit sezonu, říct si s realizačním týmem, co a jak bude dál. Jak postavit kádr do příští sezony a s jakými ambicemi,“ poodhalil Nezmar. „Určitě si myslím, že se to dalo uspíšit. Kdyby mi dali smlouvu, bylo by hotovo. Ale čekali, přišla Boleslav, jednala rychle a u nich mám určitě z hlediska mančaftu perspektivu,“ pověděl Štajner.

A zde je možná ukrytý další z důvodů nečekaného přesunu. Podle informací Sportu mohly odchod člena Klubu ligových kanonýrů ovlivnit i osobní problémy, jež měly údajně oslabit dosud neotřesitelnou pozici sedmatřicetiletého veterána v týmu.

„Osobní důvody? Ty v tom vůbec roli nehrály. Když to vezmu z tohoto hlediska, je úplně stejné, jestli jsem v Liberci nebo v Mladé Boleslavi,“ reagovala bývalá hvězda Hannoveru, o kterou se nyní zajímala i obě pražská „S“.

„Oťukávání ze strany Slavie padlo ve chvíli, kdy se Karol Kisel rozhodl pokračovat v kariéře. Pro Spartu zase Štajner v této chvíli nebyl prioritou,“ připustil hráčův manažer Jiří Müller.

„Se Spartou proběhla jen nějaká schůzka a víc nic,“ mávnul rukou „Štajny“, který za Slovan odehrál 140 ligových utkání.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud