Karel Häring
24. července 2013 • 14:15

Kadlec o prodloužení smlouvy: Ve Spartě jsem víceméně spokojený

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku přípravného období vše nasvědčovalo tomu, že Václav Kadlec přestoupí do Eintrachtu Frankfurt. Sám přiznával, že by se změně nebránil, nicméně nakonec se útočník Sparty rozhodl prodloužit smlouvu s klubem do června 2016.



„Proč jsem prodloužil? Protože jsem ve Spartě víceméně spokojený. Dohodli jsme se na podmínkách, to je vše,“ vysvětlil Václav Kadlec své rozhodnutí před dopoledním odletem do švédského Göteborgu, kde letenský klub čeká ve čtvrtek odveta 2. předkola Evropské ligy (první zápas skončil 2:2).

Jednadvacetiletá opora Sparty je ráda i kvůli fanouškům, že se ukončily dohady, jestli v klubu zůstane, nebo zamíří do ciziny, byť tvrdí, že ho to nijak nezasahovalo.

„My jsme byli se Spartou nějakým způsobem dohodnutí, takže dohady byly jen v médiích. Jsem rád, že to klaplo, všichni jsme spokojení,“ prohlásil s tím, že neví o žádné výstupní klauzuli, která by zahrnovala částku, za níž by byl k mání.

Kadlec vyrazil s týmem do Göteborgu, kde se Sparta na stadionu Ullevi pokusí zachránit špatně rozehranou partii s BK Häcken. V prvním utkání na domácí půdě vedl český vicemistr 2:0, ale po velkých chybách nakonec jen remizoval.

Ve Švédsku tak musí zvítězit, pokud nechce spoléhat na divokou remízu 3:3 a výš. „To by bylo sci-fi, kdybychom kalkulovali s takovým výsledkem. Jedeme tam vyhrát,“ říká odchovanec Bohemians 1905 a věří, že Sparta má dostatečně zkušený tým na to, aby složitou situaci zvládl.

„Máme v mužstvu Máru Matějovského, Ondru Švejdíka, Lukáše Váchu, je tam David Lafata, Pepa Hušbauer už má přes stovku ligových startů, já taky. Nějaké zkušenosti máme.“

Kadlec, stejně jako jeho další spoluhráči, doufá, že k dobrému výsledku v odvetě se Letenští nastartovali už ligovou výhrou v Jihlavě. „Věřím, že nám pomohla, dali jsme čtyři góly, byly tam ještě nějaké náznaky šancí.“ Zápas začíná ve čtvrtek v 19 hodin, na iSport.cz jej budete moci sledovat online.

Sparťanský kanonýr Václav Kadlec s letenským týmem prodloužil smlouvu až do roku 2016
Sparťanský kanonýr Václav Kadlec s letenským týmem prodloužil smlouvu až do roku 2016

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud