5. dubna 2014 • 14:48

Lempl, nebo žolík? Kotel Fenina nenávidí, spoluhráč prosí o odpuštění

Autor: rjm, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teplický kouč Zdeněk Ščasný uvažoval o tom, že v bitvě s Příbramí pošle do hry posilu – útočníka Martina Fenina. Když ale viděl, jak se do něj fandové pustili, od plánu ustoupil. Sektor 15, kde má sídlit tvrdé jádro ze Stínadel, navrátilci nadával a dal mu najevo, že v teplickém dresu není vítán. „Bůh odpouští, sektor 15 ne!



Místo toho, aby tepličtí fandové jásali, že se vrací známá tvář, na které klub vydělal desítky milionů, vypadalo vše úplně opačně. Jako kdyby oblékl dres severočeského klubu nepřítel.

„Zvažoval jsem, že ho postavím, ale nakonec jsem se rozhodl jinak,“ přiznal po utkání kouč Teplic, které nad Příbrami vyhrály s klikou 1:0.

Kotel Teplic chtěl problémovému hráči ukázat, že mu neodpustil to, že dříve odmítl nabídku jejich klubu a kývl konkurenci. Proto skandoval: „Fenine, ty jsi hovado.“ Když hlasatel oznámil jméno navrátilce, kotel začal bučet.

„Začali protestovat nějak brzy. Ještě neviděli výkony, který pil krev slávistům,“ divil se na webu iSport.cz diskutující Jan Vocel. „Divit se může jen ten, komu se reakce publika nezdá. Vždyť přišel známý lempl,“ útočí naopak na bývalého reprezentanta okamžitě Václav Hošek.

„Není se čemu divit, vždyť dal přednost Slavii před klubem, co ho vychoval,“ podporuje Hoškův názor další čtenář Jiří Balogh.

Najdou se ale i smířlivější fanoušci. „Měli bychom projevovat trochu více tolerance, tomu se ale musí člověk u nás učit,“ vybízí ke klidu teplické publikum David Dítě. „Fandové by si měli uvědomit, že by Fenin potřeboval spíš pozitivní transparenty, ty současné ho ještě víc znegují,“ tuší Frank Frenny.

Podobně to vnímá i Feninův spoluhráč, obránce Tomáš Vondrášek. „Martin je suprový kamarád, na tréninku je v pohodě,“ snaží se utišit na dálku negativní reakce fandů.

„Mám Feňu rád, mrzí mě, co fanoušci udělali. Chci je poprosit, aby mu odpustili,“ žádá fotbalista. „Každý dělá chyby a věřím, že Martin to Teplicím splatí. Respektuji, že na nás pískají lidi kvůli výkonu, ale věřím, že Feňa bude Teplicím prospěšný.“

Maroš Klimpl z Teplic a před příbramským Danielem Tarczalem
Maroš Klimpl z Teplic a před příbramským Danielem Tarczalem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud