20. června 2013 • 10:03

Znojmo jásá, nejlepší klubový střelec Heinz v týmu zůstane

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na prvním tréninku Znojma dnes dopoledne nechyběl ani útočník Marek Heinz (35), nejlepší střelec mužstva v minulé sezoně. Trenérovi Leoši Kalvodovi oznámil, že se s vedením domluvil na nové smlouvě!



Vítěz FNL tak vstoupí do premiérového ročníku mezi elitou i se svou největší hvězdou. „Ve Znojmě jsem spokojený. Hlavní je, aby mě fotbal bavil,“ zopakoval bývalý reprezentant, jenž byl po vypršení kontraktu v Olomouci volným hráčem. Klub, ve kterém na jaře hostoval, udělal maximum pro Heinzovo setrvání i v další sezoně.

V útoku by mohl nastupovat s bijcem Václavem Vašíčkem (v I. lize 12 zápasů/1 gól), jenž přichází na hostování z Olomouce. Ve Znojmě už v předminulé sezoně (10 branek) a loni na podzim úspěšně působil, na jaře se pak neprosadil v prvoligové Jihlavě. Tam po většinu času vysedával v lepším případě na lavičce náhradníků, celkem odehrál jen 8 minut! „Měl vlastně půlroční pauzu, což je problém. Ale doufám, že u nás zase ožije,“ podotkl s vírou Kalvoda.

Z Hané poslali na jih Moravy rovněž krajního záložníka Václava Tomečka (v I. lize 12/0), který má podobný osud jako Vašíček. Také on si za několik let nevybojoval místo v užším kádru Sigmy a na jaře paběrkoval v týmu Vysočiny. Nyní jde na další hostování.

Znojmo by bralo ze spřízněné Olomouce i další hráče. V první řadě čeká na vyjádření trenéra Martina Kotůlka ohledně středového záložníka Radima Nepožitka, který ve Znojmě v minulé sezoně hostoval a patřil k hlavním strůjcům postupu. „Byl bych rád, kdyby se vrátil,“ přiznal kouč, který bude zkoušet hráče ze Slovenska a ze Srbska. „Moc času ale není, potřebujeme spíš prověřené fotbalisty. Takové, které známe,“ uvedl Kalvoda, jenž potřebuje kádr rozšířit. „Ve druhé lize jsme to odehráli víceméně v jedenácti lidech. Chtělo by to taky kvalitní lavičku. Všechno je v jednání, čekáme na vyjádření jiných prvoligových klubů,“ věřil, že dostane k ruce solidní hráčský materiál z Olomouce či z Plzně.

Nováček, jenž odehraje podzimní část v Brně, nastoupí už v sobotu k prvnímu přípravnému utkání. Kousek za hranicemi v Rakousku jej čeká duel se druholigovým St. Pöltenem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud