20. června 2014 • 18:57

Paclík: S Vrbou bychom měli titul. Teď chceme vyhrát Evropskou ligu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Shání zvučné posily, pomáhá budovat vylepšený tým na přání trenéra Dušana Uhrina. Majitel fotbalové Plzně Tomáš Paclík nezastírá odvážné plány. Na západě Čech chce navázat na úspěchy v pohárové Evropě a za rok sebrat titul Spartě, která v české lize dominovala v poslední sezoně. "Jsme tak v polovině cesty," říká Paclík v rozhovoru pro Magazín Hospodářských novin.



Pavel Vrba už buduje nový tým u reprezentace, Pavel Horváth se chystá na svou pravděpodobně poslední sezonu. Nekončí tím v Plzni báječná éra, kdy klub během pěti let získal dva ligové tituly a dvakrát postoupil do Ligy mistrů?

"To si možná myslí ti, co nám ukradli trenéra. Ale spletli se. Viktoria nestojí na jednom člověku. A my jsme ještě zdaleka neskončili," tvrdí plzeňský majitel Tomáš Paclík v rozhovoru pro Magazín Hospodářských novin.

Naráží tím na Vrbův přechod k reprezentaci. "Pavla Vrbu uznávám a vždycky za ním budu stát, ale byl jsem na něj asi 24 hodin ukrutně naštvaný. On je superodborník na fotbal, vynikající člověk, ale neumí hrát tyhle politické šachy, které organizoval pan Berbr," zlobí se Paclík.

Šéf plzeňského fotbalu připouští, že s Vrbou na lavičce by jeho klub mohl obhájit titul. "Myslím si, že kdyby tam Vrba zůstal, tak jsme ten titul vyhráli," říká otevřeně.

"Pavel Vrba mohl s Plzní dokázat ještě mnohem víc. A to by přineslo užitek i celému českému fotbalu. K reprezentaci mohl jít třeba o cyklus později. Já s ním měl v Plzni velké plány, ještě větší úspěchy než dosud."

Plzeň na startu přípravy přivítala čtyři nové posily, vrátil se Rajtoral
Video se připravuje ...

Paclík věří, že konec plzeňské úspěšné pětiletky ještě nekončí. Naopak. S týmem má další smělé plány. "Jsme tak v polovině cesty," hlásí sebevědomě. Na dotaz, zda s Plzní hodlá vyhrát například Evropskou ligu, odpovídá jednoznačně. "Třeba. A myslím to vážně, to mi věřte."

V Plzni chce udržet moderní, prosperující klub evropského formátu. Nikoliv uhnout z nastoupené cesty a stáhnout se zpátky do šedi ligového průměru. Také proto západočeské vedení před startem letní přípravy tým znatelně posílilo.

Zda to bude stačit na Spartu a další konkurenční týmy v Česku i Evropě, ukáží následující měsíce.  

Pavel Horváth s Romanem Hubníkem čekají na start jednoho z cvičení na prvním letním tréninku Plzně
Pavel Horváth s Romanem Hubníkem čekají na start jednoho z cvičení na prvním letním tréninku Plzně

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud