28. listopadu 2012 • 06:31

Fotbalový soud přikázal: Křetínský, přijď a ukaž svou kabelu!

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Neuvěřitelné! Náprstek trefil hlavou svému týmu vítězství, 3:2!
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už žádné mlžení, odkazy na vyšetřování policie a uhýbání. Přijď a řekni, co máš! Takový je vzkaz Disciplinární komise FAČR nejvyššímu muži pražské Sparty Danielu Křetínskému. Pozvala si ho na zasedání dne 6. prosince, protože ale Letenští hrají v Bilbau poslední duel základní skupiny Evropské ligy, zřejmě se jeho přítomnost odsune na 11. prosince.



Pan doktor Křetínský sdělil, že má závažné poznatky o nekalostech v českém fotbale. Tak ho předvoláváme a požádáme ho, aby nám prozradil, jaká zjištění má k dispozici a pomohl nám celou kauzu vyřešit,“ prozradil předseda disciplinární komise Jiří Golda, jaký je další postup fotbalového orgánu v rozplétání korupční aféry rozpoutané kabelou letenského šéfa. „Zeptáme se ho, co je v jeho pověstné tašce,“ dodává.

Golda vůbec nepředpokládá, že by se nejvyšší muž Sparty před jeho stolec nedostavil. „Jako statutární zástupce klubu je členem FAČR, má práva a povinnosti jako každý jiný,“ zdůrazňuje.

Pokud by tak přesto neučinil, přišly by sankce. V první fázi finančního rázu. „Ale nechci nic takového předjímat, pan Křetínský ví velice dobře, co je jeho povinnost,“ opakuje Golda.

Sparťanského bosse označuje za původce všeho zla stále hlasitěji majitel plzeňského klubu Tomáš Paclík, který před disciplinární komisí včera vypovídal. Cítí se poškozen a bude se bránit proti tvrzení, že je Viktoria zapletena do korupce, všemi právními prostředky.

Jiří Golda a disciplinární komise zpovídala majitele Plzně Paclíka, na další zasedání je pozván sparťanský boss Křetínský
Video se připravuje ...

„Podnět komisi, aby zahájila šetření proti Spartě či jejím funkcionářům, nedal. Disciplinárka s ním žádné kroky nekonzultuje, pana Křetínského si zve sama,“ hájí Golda své pravomoce a samostatné rozhodování.

Zároveň ovšem přiznává, že postup Křetínského hodně komplikuje snahu zjistit, co se skutečně stalo, a nashromáždit důkazy.

Nezpochybňuje rozhodnutí předsedy Miroslava Pelty, že dříve než fotbalovému orgánu byly poznatky předány policii, která má mnohem účinnější prostředky při vyšetřování. Ale forma byla přinejmenším nešťastná.

„Kdyby to bylo předáno v tichosti, bez novinářů a kamer, byl by postup policie razantnější a lepší,“ vrací se zpět o deset týdnů, kdy se Křetínského kabela objevila na Strahově.

Výpověď sparťanského bosse považuje Golda za zásadní. „Pokud se vyvolá nějaká kauza, která není podložená vůbec ničím a nic se neprokáže, tak to fotbal hodně poškozuje,“ zdůrazňuje, že v takovém případě iniciátoři ponesou následky. Křetínský je nyní na tahu, aby svá tvrzení doložil.

Šéf disciplinárky Jiří Golda a tiskový mluvčí svazu Kolář
Šéf disciplinárky Jiří Golda a tiskový mluvčí svazu Kolář

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud