Karel Häring
11. června 2014 • 23:52

Neymar trénoval přímáky. Musíš dát gól, nařídil trenér Scolari

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘIMO ZE SAO PAULA | FOTOGALERIE | Čekání skončilo. Nastává čas činů. Brazílie zahájí ve čtvrtek šampionát duelem s Chorvatskem. „Budu se snažit splnit sen všech Brazilců – vyhrát mistrovství světa,“ prohlásil Neymar. 



Ještě před tréninkem dorazil ve společnosti trenéra Luize Felipe Scolariho na tiskovou konferenci. Největší hvězda brazilského výběru je pod obrovským tlakem. Je to on, kdo má dovést „selecao“ za šestým titulem mistra světa.

Nicméně v předvečer utkání vypadal velmi uvolněně. Při odpovědích se usmíval, občas zavtipkoval. Ale když šla řeč o ambicích, šla sranda stranou.

Trenér Scolari i jeho útočník Neymar měli na tiskové konferenci s novináři dobrou náladu.Foto EPA

„Nadešel čas. Je tu okamžik, na který nečekala jenom Brazílie, ale celý svět. A já jsem šťastný, že jsem tady. Dostávám zprávy od kamarádů, že se mi splní sen a jiní tu šanci nemají. Tak já se teď budu snažit splnit sen všech Brazilců - vyhrát mistrovství světa.“

První překážkou je Chorvatsko, které považuje za silného protivníka. I proto se Scolari nechtěl bavit o ničem jiném než čtvrtečním duelu. „Čeká nás sedm schodů, které musíme vyjít. Ale teď musíme myslet na ten první, a to je Chorvatsko. Nemůžeme jej přeskočit, nejde to jinak,“ řekl kouč a prohodil směrem k vedle sedícímu Neymarovi . „Mé číslo deset, musíš dát gól.“

Trenér Brazílie Scolari dohlížel na trénink přímých kopů vybraných hráčů.Foto Reuters

A Neymar už ví, jak by mohl přesný zásah vypadat. „Věřím, že bude jednoduchý. Brankář bude pryč a jenom dorazím míč,“ odpověděl a chvíli poté zamířil na trénink.

Na trávník stadionu Itaquera (či Areny Corinthians) už stáli všichni jeho spoluhráči. Když se u postranní čáry objevil borec v černém dresu se žlutou desítkou na zádech, přítomní diváci začali pokřikovat a tleskat.

Neymar provedl tradiční rituál a vydal se k ostatním. Ti se zahřívali „bagem“. Trochu jiným než známe z Česka, kde se většinou hráči rozdělí do menších skupin a pohybují se na menším prostoru. Brazilci se rozestavili po obvodu středového kruhu, dovnitř šli tři a snažili se zachytit balon. Jednou vyšla nevděčná úloha i na borce v oranžových kopačkách, ale na úkor Davida Luize se dostal rychle ven.

Trénink Brazilců: bago ve středovém kruhu.Foto Reuters

Poté následovala rozcvička, jinak většinu tréninku věnovali „kanárci“ hře na dvě – na jedné polovině hřiště. Neymar nastoupil v týmu s Davidem Luizem, Dani Alvesem, Paulinhem, Hulkem, Fredem, Ramiresem, Maiconem, Oscarem a brankářem Juliem Cesarem.

Nad stadionem při tom létalo několik helikoptér, které dokola monitorovaly situaci v okolí stadionu. A taky zněl hluk ze sbíječek, protože i den před utkáním se ještě dodělávaly drobné úpravy.

Na závěr tréninku si brazilská hvězda vyzkoušela přímé kopy. I standardní situace mohou přispět k naplnění úkolu, který stojí před Brazilci. „Tým má hodně velkou chuť, i když víme, že to bude hodně těžké. Každý zápas se bude rozhodovat v detailech, nesmíme dělat chyby,“ ví Neymar.

Jestli se to povede, naznačí už bitva s Chorvatskem, která začíná ve 22 hodin SELČ.

Brazilský útočník Neymar pilně trénuje přímé kopy, dohlíží na něj trenér Scolari.
Brazilský útočník Neymar pilně trénuje přímé kopy, dohlíží na něj trenér Scolari.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud