19. června 2014 • 16:01

5 důvodů, proč Španělé na MS vyhořeli: Děravý Casillas i nuloví útočníci

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po prohře 0:2 s Chile úřadující mistři a jedni z favoritů na celkový triumf Španělé na mistrovství světa končí. Šokující vyřazení ale má jasné základy. Tým už není tak hladový jako dřív a pokud má začít zase vyhrávat, potřebuje změny. Jaké jsou hlavní důvody brzkého a nečekaného konce? Nabízíme pět klíčových ukazatelů, proč La Roja poletí domů po základní skupině.



Ztráta motivace

„Nebyli jsme hladoví jako dřív,“ přiznal po vyřazení záložník Xabi Alonso. A měl absolutní pravdu. Španělé postrádali po zlatém období potřebnou touhu vyhrát.

Předvídatelný herní projev

Slavné „Tiki-Taka“ už okoukali soupeři Barcelony, tentokrát si vyšlápli i na Španěly. Protivníci už na styl neustálých přihrávek umí reagovat a soustředí se na smrtící brejky.

Děravá obrana a Casillas

Chlouba Španělska se totálně rozložila. Vždyť v prvním zápase dostali Španělé od Nizozemců více gólů než na dvou předchozích velkých turnajích. Obrana vůbec nestíhala. Nepomohl ji ani chybující brankář Casillas.

Chybějící útočník

Pokus oživit útok Diegem Costou nevyšel. David Villa a Fernando Torres už dlouhodobě formu nemají. Negredo zůstal jen doma. Španělé dali za dva zápasy jediný gól - z penalty.

Pomalá hra

Nizozemci si ze Španělů dělali ve druhé půli srandu, jasně pohyblivější byli i Chilané. Dříve základní kameny Xavi, Xabi Alonso či Piqué vůbec nestíhali, soupeři se kolem nich vždy jen prohnali. Ani s míčem už to nebylo ono.

My jsme to fakt prohráli... Sergio Ramos smutní po zápase s Chile, který pro Španěly znamená brzký konec cesty za obhajobou
My jsme to fakt prohráli... Sergio Ramos smutní po zápase s Chile, který pro Španěly znamená brzký konec cesty za obhajobou

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud