20. června 2014 • 10:07

MATEMATIKA: Ještě není konec... Co se musí stát, aby Anglie postoupila?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglická reprezentace je po prohře 1:2 s Uruguayí na šampionátu v Brazílii velmi blízko překvapivého vyřazení už v základní skupině. I bez jediného bodu ze dvou zápasů ale mají hráči Albionu šanci na postup. Potřebují sice pomoc od ostatních, nicméně o úplně nereálný scénář se nejedná. Podívejte se, jak by musel vypadat.



Pravidla mistrovství světa hovoří jasně. Pokud budou mít na konci skupin dva či více týmů stejný bodový zisk, o jejich pořadí rozhoduje nejdříve lepší rozdíl ve skóre ze všech zápasů. Pokud je stejný, postupuje tým, který v těchto utkáních vstřelil více branek.

Až poté se dostává na body ze vzájemných zápasů a případně na lepší skóre ze vzájemných zápasů. Kdyby se ani po tomto nerozhodlo, počítají se vstřelené branky ze vzájemných duelů. Ač to není příliš reálné, ale kdyby ani tato podmínka nestačila, došlo by na los.

Co rozhoduje při rovnosti bodů dvou či více týmů?
1. Lepší rozdíl v celkovém skóre ze všech zápasů
2. Více vstřelených branek ve všech zápasech
3. Více získaných bodů ve vzájemných zápasech
4. Lepší celkové skóre ve vzájemných zápasech
5. Více vstřelených branek ve vzájemných zápasech
6. Los

Angličané jsou s nulou na svém kontě ve skupině samozřejmě poslední. Navíc disponují záporným skóre 2:4. První pomoc potřebují dnes. Pokud mají mít ještě šanci na postup, musí Itálie porazit Kostariku. A každý gól v kostarické síti bude z hlediska skóre důležitý.

Poté budou všichni netrpělivě čekat na následující úterý, kdy se odehrají zároveň oba poslední zápasy skupiny D. A angličtí fanoušci budou opět držet palce Itálii. Ta musí porazit Uruguay a znovu bude důležité i skóre.

Pak konečně dojde i na umění Anglie, která potřebuje zdolat Kostariku. Nemusíme ani připomínat, že čím vyšším rozdílem, tím větší šance na postup. Například výhra o gól jim stačit nemusí.

Anglii jednoduše nezbývá nic jiného, než věřit, doufat a fandit Itálii. Kdo by to před prvním vzájemným zápasem čekal...

Z V R P Skóre B
1. Kostarika 3 2 1 0 4:1 7
2. Uruguay 3 2 0 1 4:4 6
3. Itálie 3 1 0 2 2:3 3
4. Anglie 3 0 1 2 2:4 1

Zklamaný obránce Anglie Gary Cahill
Zklamaný obránce Anglie Gary Cahill

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud