20. června 2014 • 04:59

Palič Rooney, Gerrard i mladíci. PĚT důvodů, proč je Anglie tragická

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovské očekávání. Tlak hrdé země, která přinesla světu fotbal, ale jen jednou v historii slavila titul světových šampionů. Prokletí anglické reprezentace trvá i na turnaji v Brazílii. Po prohře s Uruguayí (1:2) zůstává parta kolem Waynea Rooneyho bez jediného bodu, šance na postup jsou mizivé. Co způsobilo, že se Albionu opět nedaří?



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 6. • 21:00
Uruguay
Uruguay
2:1
ONLINE
19. června
21:00
Anglie
Anglie
Góly

Domácí: 39. Suárez, 85. Suárez

Hosté: 75. Rooney

Sestavy

Domácí: Muslera – Giménez, Godín (C), Cáceres, Pereira – Lodeiro, González, Arévalo, C. Rodríguez – Cavani, Suárez (87. Coates).

Hosté: Hart – Johnson, Jagielka, Cahill, Baines – Henderson (87. Lambert), Gerrard (C) – Welbeck (71. Lallana), Rooney, Sterling (65. Barkley) – Sturridge.

Náhradníci

Domácí: Muñoz, Silva, Fucile, Pereira, Coates, Gargano, Pérez, Ramírez, Hernández, Forlán, Stuani

Hosté: Foster, Forster, Smalling, Jones, Shaw, Wilshere, Lampard, Milner, Lallana, Barkley, Oxlade-Chamberlain, Lambert

Karty

Domácí: Godín

Hosté: Gerrard

Rozhodčí

Velasco – Alonso, Yuste (všichni Španělsko)

Stadion

Arena Corinthians - Sao Paulo

Gerrardovy chyby

Kapitán, nejzkušenější postava, legenda. Jenže výkon Stevena Gerrarda v anglickém dresu zle pokulhával. Proti Itálii často nestíhal, kazil přihrávky, chyboval. Lepší to nebylo ani proti Uruguayi. Při prvním gólu byl mezi hráči, kteří nezabránili gólovému centru Cavaniho na Suáreze. U vítězné trefy zase nadzvedl míč hlavou tak nešikovně, že poslal do úniku svého spoluhráče z Liverpoolu Luise Suáreze, a ten rozhodl.

Mladická nezkušenost

Kouč Hodgson se nebál dát šanci mladým hráčům. Nechal doma obránce Colea, zato vytrvale stavěl Sterlinga, Sturridge či Welbecka. Z nejostřílenějších matadorů zbyli v základní jedenáctce jen Gerrard s Rooneym. Sázka na dravé mládí se jistě vyplatí do budoucna, což kvitoval Pavel Vrba během hodnocení utkání v redakci Sportu. Trpká zkušenost z mistrovství světa pak bude pro mladíky do budoucna neocenitelná i podle tweetu Petra Čecha. Jenže to je pro anglické fanoušky momentálně slabá náplast...

Rooneyho pálení šancí

Anglický útočník protrhl smůlu, vyrovnal na 1:1 a emotivně slavil první trefu na mistrovství světa. Nejlepší střelec Albionu hrál velmi dobře, byl nejnebezpečnějším hráčem. Jenže i přes jeden vstřelený gól se na něj v zápase lepila smůla. Přímý kop zakroutil těsně nad, hlavou trefil břevno, v další obrovské šanci mířil jen do náručí Muslery. Zatímco Suárez se na druhé straně ze dvou možností trefil pokaždé, Angličanům další zásah Rooneyho v konečném výsledku citelně scházel.

Fantom Suárez

Potvrdil, proč je v Anglii králem střelců. Vyléčil bolavé koleno, od prvních minut se postavil do uruguayského útoku a řádil. Dvakrát překonal bezmocného Harta, když odcházel v závěru střídat, zubil se na celé kolo. Byl to právě 27letý střelec, který s největší pravděpodobností poslal velké favority ven z turnaje...

Absolutní euforie. Luis Suárez druhým gólem udržel Uruguay ve hře, zatímco Anglii pravděpodobně poslal domůFoto Reuters

Stereotypní a naivní hra

Angličané se dostávali do tlaku, měli více ze hry. Jenže na obranný blok Uruguaye dlouhé minuty nedokázali nic vymyslet. "Angličané útočili do plné obrany, na to potřebujete roztáhnout hřiště. To angličtí obránci dělali málo. Pravý bek Johnson to provedl  při prvním gólu, jinak se tlačil do středu hřiště. To Anglii ublížilo," všiml si při hodnocení utkání v živé diskuzi na TV iSport fotbalový expert deníku Sport Pavel Hartman.  

Z V R P Skóre B
1. Kostarika 3 2 1 0 4:1 7
2. Uruguay 3 2 0 1 4:4 6
3. Itálie 3 1 0 2 2:3 3
4. Anglie 3 0 1 2 2:4 1

Wayne Rooney sleduje uruguayskou radost po druhém gólu Suáreze
Wayne Rooney sleduje uruguayskou radost po druhém gólu Suáreze

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud