Karel Häring
21. června 2014 • 23:51

Ronaldo je fit! Na bitvu s USA si kapitán Portugalců vylepšil účes

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MANAUSU | ONLINE 0:00 | Nepočítejte s tím, že by Cristiano Ronaldo proti USA chyběl. Jeho spoluhráč Raúl Meireles na tiskové konferenci prohlásil, že držitel Zlatého míče za rok 2013 je v pořádku. A stejně jako on si nechce balit kufry už po druhém vystoupení ve skupině.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 6. • 00:00
USA
USA
2:2
ONLINE
23. června
00:00
Portugalsko
Portugalsko
Góly

Domácí: 64. Jones, 81. Dempsey

Hosté: 5. Nani, 90+5. Varela

Sestavy

Domácí: Howard – Johnson, Cameron, Besler, Beasley – Jones, Zusi (90+1. Gonzalez), Beckerman, Bradley, Bedoya (72. Yedlin) – Dempsey (C) (87. Wondolowski).

Hosté: Beto – João Pereira, R. Costa, Alves, A. Almeida (46. William) – Moutinho, Veloso, Meireles (69. Varela) – Nani, Postiga (16. Éder), Ronaldo (C).

Náhradníci

Domácí: Guzan, Rimando, Yedlin, Gonzalez, Brooks, Chandler, Diskerud, Davis, Green, Jóhannsson, Wondolowski

Hosté: Eduardo, Neto, William, Vieirinha, Rafa, Amorim, Éder, Varela

Karty

Domácí: Jones

Rozhodčí

Nestor Pitana – Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (všichni Argentina)

Stadion

Arena Amazonia, Manaus (BRA)

V posledních dnech se z toho na tiskových konferencích portugalské reprezentace stala tradice. Nejvíce se mluví o tom, kdo tam není. O Cristianu Ronaldovi.  A předzápasové setkání trenéra Paula Benta a záložníka Raúla Meirelese v útrobách stadionu Arena Amazonia nebyla výjimkou.

První dotaz: V souvislosti s Portugalskem se pořád skloňuje jedno jméno: Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo. Jak to v týmu snášíte? „Je to normální, máme nejlepšího hráče na světě, a proto o něm všichni mluví. My jsme na to zvyklí a jsme na to pyšní, že ho tak vyhledávají,“ uvedl bývalý záložník Chelsea, jehož zdobí mohutný plnovous.

Ani to pochopitelně nebylo všechno. Nastoupí proti USA?, následoval další dotaz. „Hrál poslední utkání, nechyběl na žádném tréninku, takže je fit. To je vše, co k tomu můžu říci.“

Fotoreportéry během předzápasového tréninku nejvíc zaujalo, že Ronaldo si před klíčovým zápasem vylepšil účes. Na straně si nechal vyholit malé čáry.

Cristiano Ronaldo na předzápasovém tréninku před utkáním Portugalska s USA
Cristiano Ronaldo na předzápasovém tréninku před utkáním Portugalska s USA

Trenér Paulo Bento odmítl být o Ronaldovi tak konkrétní, ovšem k sestavě na druhé vystoupení na šampionátu prohlásil. „Chybí nám čtyři hráči a je tu jeden další, u kterého uvidíme až v den utkání, je to Bruno (Alves). U ostatních deseti jsem rozhodnutý a oni to vědí.“

Portugalsko se po porážce 0:4 od Německa octilo ve složité situaci. Porážka s USA by znamenala jisté vyřazení a remíza prakticky taky.  Meireles si nepřipouští, že by současné postavení ve skupině G na mužstvo nějak výrazněji doléhalo.

„V minulosti už jsme si prošli podobnou situací a já doufám, že to bude další příležitost ukázat, co v nás je. Všichni jsme jednotní, chceme vyhrát. Nechceme jet domů a pracujeme na tom. Víme, co musíme udělat.“

Zápas začíná v Manausu o půlnoci z neděle na pondělí.



Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud