28. června 2014 • 23:05

Vyšťavení Brazilci: Dřeli jsme nadoraz, dohrávali jsme v křečích

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho se nervozitou klepal, nakonec mohl propuknout v obrovskou radost. Trenér Brazílie Luis Felipe Scolari byl po vítězství svého týmu nad Chile 2:1 po penaltovém rozstřelu spokojený. „Bylo to těžké, ale nakonec jsme to zvládli. Teď mohou jet hráči za svými rodinami,“ říkal po zápase.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 6. • 18:00
Brazílie
Brazílie
1:1
ONLINE
28. června
18:00
Chile
Chile
Góly

Domácí: 18. Jara (vl.), . Neymar

Hosté: 32. A. Sánchez

Sestavy

Domácí: César – Dani Alves, Silva (C), Luiz, Marcelo – Fernandinho (72. Ramires), Gustavo – Hulk, Oscar (107. Willian), Neymar – Fred (64. Jo).

Hosté: Bravo (C) – F. Silva, Medel (109. Rojas), Jara – Isla, Díaz, Vidal (87. Pinilla), Aranguiz, Mena – A. Sánchez, Vargas (57. Gutiérrez).

Náhradníci

Domácí: Jefferson, Victor, Dante, Maxwell, Henrique, Maicon, Paulinho, Ramires, Hernanes, Willian, Bernard, Jo

Hosté: Toselli, Herrera, Albornoz, Rojas, Carmona, Valdivia, Beausejour, Gutiérrez, Fuenzalida, Orellana, Pinilla, Paredes

Karty

Domácí: Hulk, Gustavo, Jo, Dani Alves

Hosté: Mena, F. Silva, Pinilla

Rozhodčí

Howard Webb – Mike Mullarkey, Darren Cann (Anglie).

Stadion

Estádio Mineirao, Belo Horizonte

Scolari uznal, že nešlo o vůbec snadný zápas. „Podle očekávání to bylo velmi těžké a vyrovnané utkání. Chile hraje velmi dobře a organizovaně. Byli na nás dobře připraveni“ tvrdil.

„Ale nakonec se nám povedlo postoupit. Hráči zítra dostanou volno a mohou odjet domů za svými rodinami. Pak se začneme připravovat na čtvrtfinále, ve kterém budeme hrát ještě lépe,“ ubezpečil trenér fanoušky.

To útočník Brazílie Hulk děkoval svatým. „Když jsem nedal penaltu, spoluhráči mě podpořili. A díky Júliovi jsme postoupili. Předvedl skvělé zákroky. Bůh chtěl, abychom postoupili. Bylo to vydřené, ale povedlo se, to je hlavní. Dřeli jsme, i když jsme všichni měli křeče,“ přiznal.

Brazílie měla v zápase s Chile dost namále, po vyhraném penaltovém rozstřelu ale postupuje
Brazílie měla v zápase s Chile dost namále, po vyhraném penaltovém rozstřelu ale postupuje

Hrdinou utkání se nakonec díky dvěma chyceným penaltám stal brankář Julio César. „Byl to velmi těžký zápas, jak jsem i očekával. Tlak je na nás opravdu velký, ale ustáli jsme ho a zahráli velmi dobře. Jen Bůh a moje rodina vědí, co jsem v posledních čtyřech letech prodělal a teď už nám chybí jen tři kroky, abychom naplnili můj velký sen a sen všech Brazilců,“ řekl po zápase.

Menší důvod ke smutku měl záložník Luis Gustavo, který si kvůli žluté kartě čtvrtfinále nezahraje. „Je to výjimečný den. Postoupit do čtvrtfinále je sen. Já si v něm sice kvůli kartám nezahraji, ale věřím, že ještě budu mít možnost se na hřiště podívat v další fázi turnaje,“ bral vše pozitivně.

Chile: Odjíždíme se vztyčenou hlavou

Vlna smutku zaplavila po smolné prohře chilský tábor. Trenér Jorge Sampaoli ale svůj tým chválil. „Břevno v závěru prodloužení byla pro nás těžká rána, protože jsme byli velmi blízko postupu. Kdyby to šlo o pár centimetrů níž, byl by to historický okamžik pro naši zemi. Rozhodně se ale nemáme za co stydět. Ovšem morální vítězství se nepočítá,“ přiznal po zápase smutný kouč.

Záložník Arturo Vidal hovořil podobně. „Pro nás je hrozně těžké takto prohrát, je to hořké vyřazení. Po takovém výkonu jsme si zasloužili postoupit. Je hrozné být tak blízko vysněnému postupu a nedosáhnout na něj. Ale oba týmy předvedly skvělý výkon a daly do toho všechno. Byl to fantastický zápas,“ těšilo ho.

Hrdý na vlastní tým byl i brankář Claudio Bravo. „Můžeme být hrdí a turnaj opouštět s hlavami nahoře. Hráli jsme tu proti největším favoritům Španělsku, Nizozemsku a Brazílii a ani v jednom zápase jsme nepropadli. Samozřejmě jsme ale smutní, protože jsme byli velmi blízko postupu,“ dodal na závěr smutný hráč.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud