28. června 2014 • 20:00

VIDEO: Hulk hrubkou nabídl Chile vyrovnání, pak mu neuznali gól

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejprve se drbal na hlavě, potom zuřil. Brazilský útočník Hulk patřil k hlavním postavám osmifinálového duelu s Chile (1:1, 3:2 na penalty). V prvním poločase se podílel na strašidelném autovém vhazování u vlastního vápna, což bylo potrestáno gólem, a po přestávce mu rozhodčí Howard Webb neuznal branku. Hulk se zlobil, ale v právu nebyl. Míč si před zakončením zpracoval rukou.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 6. • 18:00
Brazílie
Brazílie
1:1
ONLINE
28. června
18:00
Chile
Chile
Góly

Domácí: 18. Jara (vl.), . Neymar

Hosté: 32. A. Sánchez

Sestavy

Domácí: César – Dani Alves, Silva (C), Luiz, Marcelo – Fernandinho (72. Ramires), Gustavo – Hulk, Oscar (107. Willian), Neymar – Fred (64. Jo).

Hosté: Bravo (C) – F. Silva, Medel (109. Rojas), Jara – Isla, Díaz, Vidal (87. Pinilla), Aranguiz, Mena – A. Sánchez, Vargas (57. Gutiérrez).

Náhradníci

Domácí: Jefferson, Victor, Dante, Maxwell, Henrique, Maicon, Paulinho, Ramires, Hernanes, Willian, Bernard, Jo

Hosté: Toselli, Herrera, Albornoz, Rojas, Carmona, Valdivia, Beausejour, Gutiérrez, Fuenzalida, Orellana, Pinilla, Paredes

Karty

Domácí: Hulk, Gustavo, Jo, Dani Alves

Hosté: Mena, F. Silva, Pinilla

Rozhodčí

Howard Webb – Mike Mullarkey, Darren Cann (Anglie).

Stadion

Estádio Mineirao, Belo Horizonte

Ta poučka zní jednoduše: Při autovém vhazování u vlastní šestnáctky si musíte dát velký pozor, abyste neztratili míč a nenabídli soupeři útočnou akci zadarmo. Jenže Brazilci se jí neřídili. V prvním poločase po špatném vhazování sami dopomohli Chile k vyrovnání.

„Byla to obrovská chyba,“ měl jasno Verner Lička, který v roli experta sledoval utkání v redakci deníku Sport a iSport.cz.

Brazílie do té chvíle kontrolovala hru a psychicky měla jednoznačně navrch. Jenže aut v podání Marcela a Hulka jim podlomil kolena. Robustný útočník nedokázal spoluhráči vrátit balon a zmocnil se jej soupeř. Následovala rychlá akce, na jejímž konci byl úspěšný střelec Alexis Sánchez.

VIDEO | Hrubka Hulka, po které Chilan Alexis vyrovnal

„Nemyslím si, že to Hulk vzal lehkovážně. Takový není. Ale ano, udělal chybu,“ uvedl Lička. Jiný názor nabídl Milan Luhový ve studiu ČT Sport. „Hulk to vrátil špatně, ano, ale nevěděl, že má za sebou atakujícího Chilana. Takže to byla chyba Marcela, který měl házet dlouhý aut,“ uvedl.

Hulk chtěl každopádně inkasovaný gól napravit a v 55. minutě se mu to málem povedlo. Zaběhl si za obranu, zpracoval si těžký centr a zavěsil. Jenže pak Hulkovu radost a milionů Brazilců pokazila píšťalka anglického sudího Howarda Webba.

„Gól neplatí!“ ukázal Hulkovi. Brazilci začali z jeho rozhodnutí šílet. „Rukou jsem nehrál. Zpracoval jsem si balon na prsa,“ ukazoval Hulk. Trenér Luiz Felipe Scolari se chytal za hlavu, běhal od lavičky k postranní čáře a nemohl uvěřit, proč jeho týmu nebyla branka uznána.

Televizní záznam však usvědčil Hulka z toho, že při zpracování se míč dotkl jeho pravého bicepsu. Rozhodnutí rozhodčího bylo tedy v pořádku.

VIDEO | Brazilec Hulk si při zpracování pomohl rukou

Brazilcům se podařilo postoupit mezi osmičku nejlepších týmů na mistrovství světa až po pokutových kopech (3:2), při kterých se činili zejména brankáři. A Hulk byl jedním z exekutorů, kteří při penaltě selhali.

Favorizovaná Brazílie narazí v osmifinále MS na sebevědomou Chile. Oba týmy budou spoléhat na své hlavní útočné hvězdy - Neymara a Alexise
Favorizovaná Brazílie narazí v osmifinále MS na sebevědomou Chile. Oba týmy budou spoléhat na své hlavní útočné hvězdy - Neymara a Alexise

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud