1. července 2014 • 07:17

Korupce? Sedm kamerunských hráčů prý na MS ovlivnilo utkání

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kamerunská fotbalová federace (FECAFOOT) pověřila svou etickou komisi, aby prošetřila podezření z ovlivňování zápasu na mistrovství světa v Brazílii. Pochybnosti se týkají sedmi kamerunských reprezentantů a to zejména v souvislosti s porážkou 0:4 s Chorvatskem.



"Objevují se nařčení z podvodu kolem tří zápasů Kamerunu na mistrovství světa, zejména zápasu Kamerun - Chorvatsko. V týmu prý bylo sedm shnilých jablek, která nerespektovala principy našeho vedení," stojí v prohlášení kamerunské federace.

Na základě podezření proto sama spustila vyšetřování. "Hodláme zapojit všechny nutné prostředky, abychom tuto znepokojivou záležitost vyřešili během co nejkratší doby," slíbil dočasný prezident federace Joseph Owona.

Podezření panuje zejména v souvislosti s tím, že trestaný podvodník Wilson Raj Perumal přesně předpověděl výsledek i průběh zápasu mezi Kamerunem a Chorvatskem v rozhovoru pro německý magazín Der Spiegel. Kromě výhry Chorvatů 4:0 věděl i to, že dojde v první půli k vyloučení. Červenou kartu dostal ve 40. minutě záložník Alexander Song za úder do zad Maria Mandžukiče.

V závěru zápasu se navíc pohádali Benoit Assou-Ekotto a Benjamin Moukandjo, když první jmenovaný napadl spoluhráče hlavou. Oba od sebe museli odtrhnout ostatní hráči. Incidentem se rovněž zabývala kamerunská federace, ale dosud nevynesla žádný verdikt.

Kamerun měl problémy už před odjezdem na šampionát, kdy hráči kvůli sporu o prémie odmítli odcestovat na turnaj. Nakonec se povedlo svár vyřešit a reprezentace vyrazila do Brazílie se zhruba dvanáctihodinovým zpožděním.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud