19. června 2014 • 06:55

Rána PĚSTÍ do zad! Totální zkrat Songa zničil naděje Kamerunu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Měl být hlavním tahounem svého týmu. Místo toho se stal záložník Kamerunu Alex Song vyvrhelem. V klíčovém zápase o naději na postup ze skupiny proti Chorvatsku totiž hráč Barcelony předvedl nevídaný zkrat. Při návratu k vlastní brance udeřil silnou ranou pěstí do zad unikajícího Maria Mandžukiče. Ač je chorvatský útočník vyhlášený provokatér, tentokrát v tom byl nevinně. Naopak Song úplně zbytečně oslabil svůj tým.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 6. • 00:00
Kamerun
Kamerun
0:4
ONLINE
19. června
00:00
Chorvatsko
Chorvatsko
Góly

Domácí:

Hosté: 11. Olič, 48. Perišič, 61. Mandžukič, 73. Mandžukič

Sestavy

Domácí: Itandje – Mbia, N´Koulou, Chedjou (46. Nounkeu), Assou-Ekotto – Moukandjo, Song, Matip, Eyong, Choupo-Moting (75. Salli) – Aboubakar (70. Webo).

Hosté: Pletikosa – Srna, Čorluka, Lovren, Pranjič – Modrič, Rakitič – Perišič (78. Rebič), Sammir (72. Kovačič), Olič (68. Eduardo) – Mandžukič.

Náhradníci

Domácí: Feudjou, N'Djock, Djeugoue, Nounkeu, Bedimo, Nyom, N'Guémo, Makoun, Eto´o, Webo, Olinga, Salli

Hosté: Zelenika, Subašič, Vrsaljko, Schildenfeld, Vida, Vukojevič, Brozovič, Badelj, Kovačič, Jelavič, Rebič, Eduardo

Karty

Domácí: Song (č)

Hosté: Eduardo

Rozhodčí

Pedro Proenca – Bertino Miranda, Jose Trigo (všichni POR).

Stadion

Arena Amazonia, Manaus.

Běžela 40. minuta zápasu, ve kterém Chorvatsko vedlo nad svým soupeřem z Kamerunu 1:0. Oba týmy moc dobře věděly, že porážkou pro ně mistrovství světa končí. Přesto si klíčový záložník afrického týmu Alex Song dovolil udělat něco, za co ho trenéři určitě nepochválí.

Chorvatský záložník Ivan Perisič rozjel brejkovou akci, když uslyšel píšťalku rozhodčího. Kamery si okamžitě vybraly Songa a vedle něj v bolestech ležícího Mandžukiče. Vysvětlení přišlo záhy. Záložník Kamerunu svého soupeře naprosto úmyslně „sestřelil“ na zem ranou do zad. Rozhodčí neváhal a okamžitě vytáhl červenou kartu.

VIDEO | Alex Song uděřil ranou pěstí do zad Mandžukiče

Songův faul byl o to hloupější, že ho hříšník udělal nesmyslně na půlce soupeře. Navíc na hráče, který ani neměl míč v držení. Hráč Kamerunu tak jen potvrdil diskuze, že africké týmy většinou doplácí kromě horší taktické připravenosti i na špatnou disciplínu.

Slova pochopení neměl pro hráče ani Pavel Karoch ve studiu České televize. „To je totální mentální nedisciplinovanost. Vůbec nechápu, jak si tohle hráč může dovolit. Jasná červená,“ nebral si jindy konzervativní expert servítky.

Song svým hloupým vyloučením navíc definitivně pohřbil naděje Kamerunu na zvrat v zápase. Chorvaté od inkriminovaného momentu zápas jasně ovládli a nakonec vyhráli 4:0. Kamerun i díky Songově zkratu na šampionátu končí.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud