23. května 2013 • 19:41

Haindlová na CHATU iSport.cz: Šla jsem do toho, protože ostatní se bojí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Svou kandidaturu na post šéfky českého fotbalu stáhla, přesto její pokus postavit se dosavadnímu bossovi Peltovi vyvolal velkou odezvu. Ale i odplatu ze strany rozhodčích a Romana Berbra, protože kluby, které jí vyjádřily podporu, hned o víkendu poznaly sílu jeho moci. "Jednoznačně to pomsta byla," potvrdila názor poškozených klubů Markéta Haindlová i v online rozhovoru iSport.cz.



Nejmocnější žena v českém fotbaleFoto Martin Sekanina Blesk
Čtenáři se ve svých dotazech hodně zajímali o její pohled na fotbalové bosse, kteří nyní ovládají český fotbal a vzhledem ke kandidaturám před novou volbou, se na tom opět nic nezmění.

Jeden z dotazů proto zněl: Je mocnější Pelta, nebo Berbr? "Nejmocnější je jejich spojení," prohlásila Haindlová. Proč právě ona se tedy rozhodla toto spojení narušit?

"Bylo to v momentu, kdy jsem pochopila, že ve fotbale žádná opozice není. Že se všichni bojí," odpověděla čtenářům.

"Fotbal mám ráda a zaslouží si, aby se očistil."

Další zajímavé odpovědi najdete v našem online rozhovoru.

Markéta Haindlová

Petr Matěj, 23. května 2013
Dobrý den, chtěla jste kandidovat na předsedkyni. Zveřejníte někde svůj program? Jak rozbít Berbrovu nadvládu? Nebylo by pro vás nejlepší založit nějakou stránku "prasáren", kde by se upozorňovalo na to, co se nyní ve fotbale děje?
Program mám, ale už není aktuální za současné situace. Všem děkuji za dotazy a podporu. A omlouvám se, že jsem nestihla na všechny odpovědět. Přeji hezký den!
Tomas V., 23. května 2013
Neplanujete nejakou verejnou aktivitu, ktera by zbavila fotbal Pelty a spol? Myslim treba vyzvu sponzorum s podporou dalsich cistych lidi z fotbaloveho i verejneho zivota...
Jednoznačně ano. Sponzoři, se kterými jednám, nebudou podporovat produkt, který není zdravý. Na své straně mám Pavla Nedvěda, který veřejně proti tomu vystoupí.
ACS!!!, 23. května 2013
Po tom všem co se děje by mě zajímalo,jestli se bavíte s Peltou nebo s Berbrem osobně?..:-)
Pozdravíme se, když se vidíme...
Martin, 23. května 2013
Dobrý den, slečno Haindlová. Co na situaci v českém fotbale říkají lidé z UEFA? Zajímají se o ní? Jinak bych Vám rád poděkoval za zájem o český fotbal a snahu mu pomoci. Fotbal je krásný sport a takové prostředí, jaké panuje v Česku, si nezaslouží.
Zajímají a jsou znepokojení.
Petr Matěj, 23. května 2013
Poslední otázka: Jak bojovat se zahraniční sázkařskou mafií, protože některé výsledky a průběhy z juniorské ligy a ze zápasů dorosteneckých kategorií jsou hodně podezřelé.
Bojovat s tím na národní úrovni. Nejdříve musíme začít doma.
Johny, 23. května 2013
Co byste udělala kdybyste byla zvolena?
Dohlédla bych na to, aby byly zkvalitněny předpisy, které upravují fungování FAČR. Lidé, kteří byli zapojeni do minulých afér, nemají v tomto prostředí co pohlédávat.
Ludvík, 23. května 2013
Proč nemají snahu samotné kluby s tím něco udělat ? Vždyť si odrazují jak sponzory tak diváky a fanoušky.
Zřejmě převládá strach a pocit, že by byly osamoceny. Že jich není dostatek, aby změnu mohly prosadit.
SVOBODA FRANTIŠEK, 23. května 2013
VY SE NEBOJÍTE ŽE VÁS TI LIDÉ ZLIKVIDUJÍ?
Kdybych se bála, tak bych nikdy kandidaturu nepodávala.
Ferda, 23. května 2013
Vážená slečno, co jste prosím odvedla za práci za Váš čtyřletý volební mandát, když pan Pelta tvrdí, že jste asi špatně pracovala???
Když se zeptáte pana předsedy, jakou činností se zabývá moje komise, tak kromě kontroly hospodaření vám ani nebude umět odpovědět. Naprosto čestně se mohu ohlédnout za svým čtyřletým obdobím.
tiper, 23. května 2013
Dobrý den,uděláte nám nějakou prognózu,co se stane až VH zvolí Peltu,Berbra,Damkovou atd..Abychom třeba za dva roky mohli porovnat,zda jste měla pravdu a prosím alespoň 3 konkrétní body.Děkuji.
Přestanou fungovat jakékoliv kontrolní mechanismy, základní demokratické principy (dělba moci), transparentnost, rozhodování na základě většiny.
JendaBenda, 23. května 2013
Markéto, můžete vyloučit, že za vaší kandidaturou stál Ivan Hašek?
Pomáhal mi shánět hlasy...
pepevnikov, 23. května 2013
komu z gambáč ligy fandíte nejvíce?
Slovan Liberec.
Klasna, 23. května 2013
Jak jste se odvděčila pana Berbrovi za všechny ty hlasy, které vám zajistil při minulých volbách? Tenkrát vám jeho podpora voněla?
Já jsem za ně neprosila. Nikdy.
Jaroslav, 23. května 2013
Dobry den, proc jste se zapojila do protipeltovske kampane az v predvolebnim obdobi? Proc jste nebojovala po zvoleni Pelty a Berbra do VV? Jake konkretni vyhrady mate proti temto muzum?
Protože jsem dlouhou dobu věřila, že to nebudu muset být já, kdo půjde proti Peltovi do voleb. Až když jsem věděla, že žádný protikandidát nebude, tak jsem se rozhodla do toho jít.
Jan Musil, 23. května 2013
Dobry den Byla Křetínského taška nafoukla bublina a nebo má pan Křetínský černou skřínku českého fotbalu. Děkuji za odpověď
Ten současný stav, že se nic neděje, vám odpoví.
Jirka, 23. května 2013
Dobrý den, myslíte že máte šanci něco dokázat? Jsem rád že chce někdo něco udělat... ale myslim že šanci nemáte... bohužel... tady to ovládá mafie... a i když se někam dostanete... furt budete muset poslouchat tu mafii... přeji vám hodně štestí a děkuji že se snažíte... český fotbbal potřebuje lidi jako jste vy :) díky a nashledanou :))
Nevidím důvod, proč bych musela někoho poslouchat, vždycky jsem jednala sama za sebe a právě proto jsem potřebný počet nominací nezískala.
Loudil, 23. května 2013
jak se podle vás změnilo fotbalové zákulisí za posledních 5 let a chování majitelů klubů mezi sebou?Je Pelta ten pastevecký pes který si chrání své vyvolené ovečky a ostatním hází klacky pod nohy?
Přestaly se respektovat psané předpisy a zvítězila zákulisní nepsaná pravidla.
Jirka, 23. května 2013
Dobry den, rad bych se Vas zeptal, jak vypada Vase kazdodenni "fotbalova" prace, aby se ve fotbale neco zmenilo k lepsimu? Diky za odpoved a preju Vam pevne nervy! :)
Snažím se rozšířit a posílit hráčskou asociaci a kultivovat současné právní prostředí v oblasti sportu. Protože když máte předem stanovená pravidla, pak je manimulace daleko menší.
Milan K., 23. května 2013
Jak je možné, že tak pěkná mladá holka se pouští do souboje s protřelými mafiány českého fotbalu jako je Pelta, Berbr, Damková a spol???? Moc Vám vandím, jen více takových statečných slečen v naší společnosti. díky M
Jeden nejmenovaný bývalý fotbalový funkcionář řekl, že jsem největším pomstou současnému vedení českého fotbalu, protože nejsem zapojena do fotbalových struktur.
pepík78, 23. května 2013
Z fotbalu postupně mizí Haškovi lidé. Co to signalizuje?
To, že slušní lidé z fotbalu odcházejí.
Drulák66, 23. května 2013
Kdo je mocnější - Pelta, nebo Berbr?
Nejmocnější je jejich spojení.
Michal, 23. května 2013
Myslíte,že se do vedení svazu dostane ještě někdy oponent současných poměrů?
V to doufám, mám to v úmyslu.
Karel, 23. května 2013
Fotbal je jako všechno v tomhle státě jenom tvrdý byznys a Rychlé Šípy Foglara zůstali jen v pohádce. Takže - za koho ve skutečnosti kopete, resp. komu děláte bílého koně (klisnu)? Předpokládám, že jako právník odpovíte, že mi nerozumíte, a že vám jde jen o čistotu sportu.
Je to otázka, kterou si kladou i samotní funkcionáři FAČR. Ale já opravdu říkám, že mi jde jen o fotbal jako takový. Měli bychom začít tam, kde začal. K vápnu a fotbalistů, ale s velkým přesahem i do veřejného života.
Jan Hejhal - Sokol Babice, 23. května 2013
Slečno Haindlová, moc jsem držel palce Vám a i panu Goldovi, protože jste přišli čistí a chtěli jste změny. Co se musí stát nebo jak donutit k odchodu tu starou garnitura panů Peltů, Berbrů, Svobodů a dalších ? Oni už si zajišťují pozice od krajů a ty kdo jdou proti jsou zatraceni. Bohužel na malých klubech je to vždy likvidační. Zkuste za nás malý kluby bojovat a my vám tu podporu dáme. děkuji
Musí se začít právě od těch nejnižších soutěží a fotbal jako hnutí si musí uvědomit, že tu změnu chce.
Matouš Voldřich, 23. května 2013
Jak je možné, že vede FAČR člověk očividně zapletený do minimálně první korupční aféry okolo Ivánka? Vážně není možné sehnat důkazní materiály a něco s tím dělat i touto cestou? Jinak doufám, že v budoucnosti budu moct věřit českému fotbalu a pokud tomu pomůžete vy, tak vám přeji hodně štěstí!
Pevně věřím, že aspoň částečně tomu pomohu, aby fotbal získal zpět vaši důvěru. Proč je na vedoucí funkci současný předseda, to se musíte zeptat hnutí. Já si tu otázku často kladu.
Lukáš Bernát, 23. května 2013
Dobrý den. Předně, rád bych řekl, že jsem váš velký fanoušek. Nemuselo by to nakonec být tak ironické, říct, že jedinou možností zachránit český fotbal, je žena. , Kromě toho, že na to máte školy, umíte také plynule hovořit. A to několika jazyky.(někdo má problém před novináři mluvit plynule tím svým rodným) Rozumíte právu asi nejlépe z celého fotbalového svazu. Má otázka je, když nebudeme počítat vás. Je vůbec ve fotbalovém prostředí osoba, která je natolik oblíbená, natolik inteligentní, aby mohla v současné době přehlasovat pana M.Peltu? Měl by tuto funkci vykonávat raději někdo reprezentativní, ale bez potřebných škol? Mám namysli například některou fotbalovou legendu (Pavel Nedvěd), nebo naopak spíše někdo právně, či ekonomicky vzdělaný? Děkuji za odpovědi a vydržte!! PROSÍM!!!
Předně velice děkuji za vaši podporu, vážím si ji. Můj názor je ten, že samozřejmě fotbalové ikony typu Pavla Nedvěda mají své místo ve FAČR, ale na postu předsedy bych si s píše představovala člověk, který je vzdělaný a bude fotbal řídit jako úspěšnou firmu.
Vladimír, 23. května 2013
Myslíte, že byste našla dost lidí, kteří by byli ochotni a schopni v orgánech svazu pracovat ve prospěch fotbalu, nikoliv svůj ?
Jednoznačně ano.
jiří sojka, 23. května 2013
myslíte si nže se naše soutěž někdy vyčistí???já tomu neveřím a nezdá se vám že se kolo osudu otočilo???dříve se pomáhalo Spartě Praha dnes Viktorii Plzeň....či se vám zdají ty chyby jako náhodné???
Nic v životě není náhoda. Je to spíš otázka času, kdy se fotbal dostane do takové situace, že bude ve finanční krizi nebo u veřejnosti v tak špatném světle a dostane se hodně na dno. Pak můžeme začít od čistého stolu.
JOSEF, 23. května 2013
Dobrý den, proč se zahazovat zrovna s fotbalem... Co jiný sport, třeba hokej, ten hrajou aspoň chlapy :)
Vystudovala jsem sportovní právo program FIFA, proto fotbal. Tuhle hru mám ráda a zaslouží si, aby se uzdravil.
petr 2, 23. května 2013
Nevíte náhodou jak p.Pelta přišel k penězům.V osmdesátých letech vlastnil akorát manžestráky nad kotníky.Náš fotbal je jedna velká žumpa a očista nepřijde nikdy.
Na to se musíte zeptat jeho. A ne mě.
Pavel, 23. května 2013
Dobrý den, proč jste nezačala se získáváním podpory dříve, pokud jste to myslela vážně? Je nějaká šance, že se lidí jako Berber a Pelta český fotbal zbaví? Vidíte nějakou osobnost, která by se jim mohla postavit?
Rozhodla jsem se v momentu, kdy jsem pochopila, že ve fotbale žádná opozice není. Že se všichni bojí. Lidé, které mě podporovali na začátku, byli ihned zastrašováni. U těch, kteří mi vyjádřili podporu později, už to nestihli.
Honza, 23. května 2013
Proc jste více nebojovala za svou kandidaturu a tim padem za naději nás fanoušků,ze se zbavíme vekslaku a zelinaru,kteří kupci s českým fotbalem,vysledky i výkony rozhodčích? To je opravdu Berbr tak nebezpečný,ze před nim utekl napřed Hašek a ted i vy naše naděje?
Bojovala jsem, jak nejlépe jsem uměla. Ale nebojovala jsem stejnými zbraněmi jako druhá strana. Já jsem bojovala fair play.
Tomáš Baťa, 23. května 2013
Je vůbec očista v nejvyšším vedení fotbalového svazu možná?Vzpomeňme na Ivana Haška ten to raději vzdal myslím že proti tomu marastu není možné bojovat jestli je,tak jak prosím?
Určitě ano. Je potřeba začít, že popíšeme systém a to, jak funguje. Z mé vlastní zkušenosti jsem pořád potkal spoustu slušných lidí ve fotbale. Ve spojení s nimi se alespoň částečně dá český fotbal očistit.
GeorgeW7, 23. května 2013
Dobrý den, myslíte si že pan Berbr ovládá český fotbal nekalými způsoby? Stačí ANO/NE. Děkuji
Podívejte se na víkendová utkání, tam najdete odpověď.
rudolf rondzik, 23. května 2013
myslite si, ze futbalove hnutie ma zaujem o zmenu? podla mna iba vtedy, ak sa ich dotkne nejaka nespravodlivost. inac na to kaslu a sami v tych kalnych vodach radi lovia. kazdy na kazdeho nieco vie a az ked nestiha, vtedy sa ozyva. ak by ten zaujem mali, nik by nerozmyslal nedat hlas peltovi, bebrovi ci hocikomu z ich radov. jednoznacne tajne volby a lubovolny pocet kandidatov. a postupne vypadavanie tych s najnizsim poctom hlasov az do zaverecneho finale...
Vzhledem k široké podpory i od samotných hráčů, které se mi dostala od pondělí, tak věřím, že vůle něco změnit tam je.
Martin, 23. května 2013
Je ještě nějaká šance že se Miroslav Pelta nestane znova předsedou ?
Naděje umírá poslední, jestliže má alespoň kousek sebereflexe a soudnosti, tak uzná, že předvolební kampaň nebyla fair play.
Dominik Majer, 23. května 2013
Zdravím paní Haindlová, chci se zeptat, jestli si myslíte, že ta situace která se stala Převýšovu nebo Roudnici, kdy rozhodčí dali 3 červené, byla jako pomsta klubům za vaší podporu, nebo ne? Děkuji za odpověď, D. Majer.
Dobrý den, jednoznačně ano.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud