Pavel Kalouš
23. května 2013 • 04:57

Berbr: Když má někdo špatný pocit, ať se odstěhuje a hraje jinde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři porážky, jeden nedohraný zápas, skóre 1:15 a deset vyloučených. Tak dopadly Roudné, Převýšov, Nové Strašecí a Doubravka, kluby, které chtěly v čele FAČR místo Miroslava Pelty vidět Markétu Haindlovou. Děsivé zářezy ve víkendových zápasech má podle nich na svědomí Roman Berbr. Šíbr vinu odmítá. „Ať se odstěhují a hrají jinde, když mají špatný pocit,“ vzkazuje.



Berbr pro deník Sport rovněž přiznal, že před volbami nového vedení fotbalu shání hlasy pro současného šéfa FAČR Miroslava Peltu. Jeho konkurentkou mohla být Markéta Haindlová, ale s tou známý západočeský šíbr nepočítal. „Vůbec to pro mě nebylo téma,“ řekl.

Pak i vysvětlil proč. „V sedmadvaceti letech, nebo kolik jí je, nemůžete řídit organizaci, která má čtvrt milionu členů. Existuje pouze jedna žena, která řídí fotbal, a ta je v Burundi. A Burundi bych tady z toho udělat nechtěl,“ konstatoval Berbr.

Ten se rovněž domnívá, že zářezy klubů v nižších soutěžích nebyly trestem pro kluby, které Haindlovou podpořily, trestem za jejich vzpouru.

„V Roudnici byly taky tři vyloučení a tam třeba podporují mě. Pak mi volá rozhodčí a říká mi, že jich měl vyloučit sedm, ale že už na to neměl. To je realita, někde se to prostě takhle semele. Já tomu nedávám takový význam jako vy,“ řekl Berbr.

Na připomínku, že šéf Roudného Libor Šolc si myslí něco jiného, reagoval známý šíbr bez emocí. „Mně je jedno, co tvrdí pan Šolc. Nikdy jsem ho neviděl, neznám ho. Já jsem ve fotbale jako Kalousek. S ním spojují všechno špatné ve vládě, se mnou zase ve fotbale. Ne, není to pravda. Tečka.“ 

Berbr odmítl, že právě on stál za rychlou změnou delegace na utkání Roudného v Rokycanech. „Dělám na plný pecky volby, to přiznávám. Ale tohle ne. A že pana Šolce pozdravuju,“ konstatoval.

Velký počet červených karet nepřičítá na rozdíl od Miroslava Pelty náhodě. „Já si nemyslím, že je to náhoda. Já říkám, že se to stává. Některé týmy jsou v závěru sezony nervózní, a pak se dějí takové věci. A ještě se dít budou, uvidíte. Bude ještě spousta vyloučených,“ myslí si.

Postižené kluby ale mají otevřeně pocit, že je to odplata za jiný názor… „Pocity klubů nejsou moje starost. Tak ať se odstěhují někam jinam. Když mají špatné pocity, ať tady nehrají.“

Rozhovor s Romanem Berbrem čtěte ve čtvrtek v deníku Sport.

Roman Berbr se svojí partnerkou, šéfkou českých rozhodčích Dagmar Damkovou
Roman Berbr se svojí partnerkou, šéfkou českých rozhodčích Dagmar Damkovou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud