21. května 2013 • 11:50

Skandál! Kluby, které podpořily Haindlovou, podle ní už pykají

Autor: iSport.cz, sh, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

A už to lítá. Sotva devět klubů vyjádřilo podporu Markétě Haindlové při její snaze kandidovat na místo šéfky Fotbalové Asociace České republiky proti Miroslavu Peltovi, už byla v některých případech tato troufalost „potrestána“. Nic na tom nezměnilo ani to, že nakonec Haindlová od svých plánů ustoupila.



„Neobstála jsem, získala jsem pouze devět statečných. Sledujte jejich budoucí osudy, neboť u řady z nich již v době, kdy nominace měly být pouze v obálce na Strahově, došlo k rychlým represím,“ uvedla Haindlová v prohlášení.

Co přesně mela na mysli? Třeba příklady z uplynulého víkendu. Divizní tým Malše Roudné nedohrál svůj zápas v Rokycanech i kvůli třem vyloučeným, stejný počet červených karet pak schytal třetiligový Převýšov v Kolíně.

Červenaly se kluby, které vyhlásily podporu Haindlové. Od té na poslední chvíli couvly Plzeň a Mladá Boleslav, které chtěla mít funkcionářka v zádech. „Devíti klubům velmi děkuji a omlouvám se, že se mi nepodařilo získat více lidí pro jinou, než Ivánkovskou cestu českého fotbalu,“ doplnila.

Současnou situaci ale nebere jako svou porážku. „Prosím tisíce lidí, kteří ten sport milují jako já, aby tento signál nebrali jako porážku, ale jako další výzvu k zesílení boje za radost a slušnost před vápnem i za vápnem,“ uvedla Haindlová.

„Markéta Haindlová, Mirku a Romane, fotbal neopustí. Bude se dál snažit svou cestou vyvést český fotbal z tunelu, kam jste jej zavezli a kde má být v tichosti rozebrán. V poločase jsem dostala naloženo, ale stále zbývá pár možností, jak konečný výsledek obrátit,“ dodala.

Pokud v úterý asociace neoznámí jméno dalšího kandidáta, Pelta bude mít jako jediný aspirant usnadněnou cestu k obhajobě pozice. Předsedou se stal v listopadu 2011 na mimořádné valné hromadě poté, co o půl roku dříve rezignoval Ivan Hašek.

Proti Miroslavu Peltovi se v boji o pozici šéfa FAČR Markéta Haindlová nepostaví
Proti Miroslavu Peltovi se v boji o pozici šéfa FAČR Markéta Haindlová nepostaví

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud