Jakub Plaskura
19. ledna 2024 • 13:05

Pane bože, co to je... Klopp prožíval Salahovo zranění, může vyslat lékaře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se Jürgen Klopp začátkem ledna loučil se svými hvězdami před kontinentálními šampionáty Afriky a Asie, jakoby se obával oprávněně. Wataru Endo bojuje za Japonsko bez úhony, ale hlavní liverpoolská zbraň Mohamed Salah je mimo hru. Na konci první půle zápasu s Ghanou Faraon střídal a jeho zdravotní stav obklopují otazníky.



Jednalo by se o fatální smůlu pro celý Liverpool. Ten Liverpool, který zase směle pokukuje po titulu v Premier League. Jenže aby chtivé vlčáky udržel za sebou, potřebuje k tomu Salaha.

Stačí už jen to, že v lednu egyptskou superstar musí Klopp v kádru Reds oželet. Však byl taky německý kouč při jeho odjezdu upřímný. „Kdybych teď Salahovi i Endovi přál štěstí, lhal bych. Osobně bych byl rád, kdyby vypadli ve skupinové fázi. Mějte se tam krásně a vraťte se zdraví,“ pronesl před více než týdnem.

Bohužel se však Kloppovy černé představy naplnily, když v nastaveném čase prvního poločasu proti Ghaně Salah padl na trávník držící se za zadní stranu stehna, po chvíli konzultací s rozhodčím a fyzioterapeuty vstal a sundal si kapitánskou pásku.

Okamžitě přispěchali spoluhráči Omar Marmúš a Ahmed Hegazy, Salah už ale dle výrazu věděl, že je zle. V očích se mu odrážel smutek a obavy. Možná mu bleskla hlavou i slova šéfa lavičky Liverpoolu.

Hlavně to ale vypadá, že mu není Africký pohár národů souzen. Je mu 31 let a stále čeká. Když Egypťané v roce 2010 dokonali zlatý hattrick afrického mistrovství, bylo to haló. Generace kolem Mohameda Abútriky, jenž je dosud považován za jednoho z nejlepších fotbalistů 21. století, který nikdy nehrál na klubové úrovni v Evropě, je pro Faraona v tuto chvíli nedosažitelná.

Zápas s Ghanou Salah skutečně nedohrál a do druhé půle už nezasáhl, Egypt pak dvakrát prohrával, ale i bez Salaha dokázal srovnat, dva body po dvou zápasech jsou však málo. Pořád má ale spolufavorit Afrického poháru vše ve svých rukou. Pod kontrolou ale nemá zdravotní stav největšího tahouna.

Portugalský trenér Egypta Rui Vitória připustil komplikace, ale zůstává optimistou. „Zatím nevíme, jak vážný problém to je. Pochopitelně to pro nás bylo špatné načasování. Věřím, že to nebude tolik vážné, ale uvidíme.“

Složité načasování by případná delší Salahova absence byla také pro Liverpool, jehož fanoušci na sociálních sítích zmiňují slova jako smůla či prokletí. „Byl to šok. Říkal jsem si, co to je, pane bože. Všichni víme, jak zřídka Mo odchází od rozdělané práce, takže tam určitě něco musí být, ale teď nemám žádné bližší informace,“ nechal se v pátek slyšet Klopp, který má i bez Salaha pěkně zaplněnou marodku.

Mimo hru by momentálně měli být Alexander-Arnold, Szoboszlai, Tsimikas, Matip, Robertson nebo Bajcetic. Liverpool už přitom v neděli čeká ligový duel v Bournemouthu.

Klopp také odpovídal na otázku, zda pošle lékařské specialisty za Salahem přímo do dějiště šampionátu. „Uvidíme, to záleží na diagnóze. Určitě podstoupí ultrazvuk a magnetickou rezonanci. Teprve pak budeme moudřejší a hlavně budeme vědět, jaké má Egypt další plány,“ prozradil trenér Liverpoolu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud