28. března 2011 • 03:39

S Kodaní jsme hráli útočněji, srovnal Pospěch

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ofenzivní mašině Iniesta a spol. čelil v Granadě během krátké doby potřetí. Na podzim s Kodaní se obránce Zdeněk Pospěch esům z Barcelony postavil dvakrát v Lize mistrů (porážka 0:2 venku, remíza 1:1 doma). Jak vyšel ze srovnání páteční střet se Španěly?



„Zápas v Barceloně byl podobný, domácí si vytvořili stejný tlak jako teď proti nám Španělé,“ řekl Pospěch. Ovšem dánský tým byl dopředu odvážnější, obranný blok neměl tak hluboko jako Bílkův výběr. „V Kodani máme zažité, že obrana je výš, hráli jsme o něco ofenzivněji, Barcelonu jsme i napadali,“ podotkl Pospěch.


Že se proti Barce nedá uspět s vysunutým presinkem, postavila Kodaň na hlavu v domácí odvetě, v níž odehrála s gigantem fantastickou, vyrovnanou partii. Dopadl by český tým s těmito notami lépe? „To je strašně složité. V klubu jsme spolu každý den, máme to nacvičené, při reprezentačním srazu na to moc času není, takže taktika je trošku odlišná,“ uvedl Pospěch.

Jindy piluje lajnu nahoru–dolů, v Granadě se soustředil jen na defenzivu. „Byl bych samozřejmě raději, kdybychom tam hráli víc ofenzivněji, uvědomuju si ale, že to nešlo. Iniesta i Xavi jsou neskuteční. I když k nim člověk přistoupí na těsno, a myslí, si, že je prakticky nemožné z obklíčení vyjet, stejně vám z toho utečou. Zaslouženě jsou s Messim nejlepší na světě.“

Smutný Jaroslav Plašil po porážce se Španělskem
Smutný Jaroslav Plašil po porážce se Španělskem

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud