20. listopadu 2019 • 11:37

Baleova neuvěřitelná oslava. Ukázal priority, Real má až za golfem

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu pošramotil svůj vztah s Realem Madrid a jeho fanoušky. Gareth Bale po utkání s Maďarskem, ve kterém vybojoval Wales díky výhře 2:0 postup na EURO 2020, oslavoval účast na šampionátu s vlajkou, která příznivce „bílého baletu“ rozhodně nepotěšila. „Wales, golf, Madrid… v tomhle pořadí,“ stálo na zástavě. Velšané navíc přidali chorál se stejnými slovy. „Vnímal jsem to, s kluky jsme se smáli. Je to dobrý vtip,“ řekl po zápase Bale.



Bruslí na tenkém ledě. Jeho vztahy v Realu Madrid jsou velmi vratké. Často čelí kritice a je zřejmé, že Gareth Bale si rozhodně nemůže pískat. Zejména jsou rozebírány jeho priority, kolikrát to totiž vypadá, že „bílý balet“ je až na druhé, ne-li třetí lodi, což nedávno komentoval i bývalý hráč španělského velkoklubu Predrag Mijatovič. „První věcí, o které přemýšlí, je Wales, potom golf a až následně Real. Nemluvil jsem s ním, ale napovrch to takto vypadá,“ uvedl bývalý černohorský fotbalista, který v dresu madridského klubu slavil prvenství v Lize mistrů 1997/1998.  

V posledním zápase kvalifikace EURO 2020 proti Maďarsku se fanoušci Walesu nechali zřejmě inspirovat právě Mijatovičovým vyjádřením a hromadně zpívali chorál se slovy „Wales, Golf, Madrid,“ který měl žertovně reagovat právě na priority Balea. „Slyšel jsem to, obzvlášť když jsem seděl po střídání na lavičce. S kluky jsme se smáli. Je to dobrý vtip,“ reagoval Bale.

Vlajka znázorňující priority Garetha Balea
Vlajka znázorňující priority Garetha Balea

V samotném chorálu by ani tak problém nebyl, jako v tom, že ho po zápase doplnila vlajka, která rozhodně neudělala radost příznivcům Realu. Obsahovala nápis nejen se slovy „Wales, golf, Madrid,“ ale navíc bylo připsáno: „v tomhle pořadí.“ A právě s touto zástavou při oslavách postupu na hřišti Cardiff City Stadium Bale se spoluhráči slavil a fotil se.

Bale v Realu není spokojený, jeho vztah s trenérem Zinédinem Zidanem je od doby, co minulé léto požadoval, aby byl prodán, prakticky na bodu mrazu. Až hraní za Wales v kvalifikaci Baleovi pomohlo znovu objevit radost z fotbalu. „S většinou hráčů se znám od doby, kdy nám bylo sedmnáct. Je to jako hrát s kamarády v parku. Do zápasu se ale snažím vždy dávat sto procent, ať už hraji kdekoliv,“ ubezpečil třicetiletý fotbalista.   

Po úterní kontroverzi s vlajkou je čím dál více pravděpodobné, že během zimního přestupního období Bale změní působiště. Podivných věcí kolem něj totiž přibývá. V září, když se vrátil zraněný po zápase za národní tým s Chorvatskem, zakázal Realu, aby zveřejnil informace o jeho zdravotním stavu. Tentýž měsíc odcestoval do Londýna, aniž by o tom s trenérem Zidanem mluvil. V listopadu zase společně s Jamesem Rodríguezem opustil stadion při zápasu s Betisem (0:0), který sledoval z tribuny, ještě dříve, než skončil.

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 8 5 2 1 17:7 17
2. Wales 8 4 2 2 10:6 14
3. Slovensko 8 4 1 3 13:11 13
4. Maďarsko 8 4 0 4 8:11 12
5. Ázerbajdžán 8 0 1 7 5:18 1

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud