Radek Špryňar
8. června 2021 • 15:40

Bez pardonu, Česko bude hrát v Glasgow. Skotové mají přísná opatření

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snahy o přeložení dějiště prvních dvou zápasů Česka na mistrovství Evropy jsou pasé. Češi zahájí svoji kampaň v Glasgow. Tak, jak bylo od začátku v plánu. Ve Skotsku vstoupí v pondělí do turnaje úvodním duelem s domácí reprezentací, o čtyři dny později se pak na stejném místě - v Hampden Parku - srazí s Chorvatskem. Na zápasy budou létat z Prahy.



Bývalý předseda Fotbalové asociace České republiky Martin Malík se v kooperaci s chorvatskou stranou snažil na poslední chvíli vyjednat téměř nemožné: s UEFA probíral přesun úvodních dvou duelů ve skupině D mimo Skotsko.

Národní tým nechtěl na Ostrovy cestovat, jelikož přesně neznal, jaká pravidla by pro něj platila. Skotská vláda si totiž bez výjimky stojí za tvrdým opatřením: v případě nakažení, byť jen jednoho hráče, člena realizačního týmu či osoby z doprovodu nemocí COVID-19, musí kompletní tým do desetidenní karantény. Bez ohledu na bubliny, bez ohledu na pravidelné testování, bez ohledu na UEFA Return to Play Protocol, kterým se řídí všechny evropské země, kde se koná EURO. Vyjma jedné…

Proto Češi zrušili dlouhé měsíce dopředu plánovaný base camp v Edinburghu a možná i na truc chtěli hrát jinde. UEFA ale troufalý požadavek smetla ze stolu. Nic takového nepřipadá v úvahu. Hrajte v Glasgow!

Co to tedy pro český tým znamená? Na zápasy ve skupině bude létat z Prahy. Na pondělní duel se Skotskem vyrazí v sobotu večer. Celý předzápasový den stráví v Glasgow. Po utkání ihned sedne do letadla a vrátí se zpět do Prahy. Trochu jiný režim bude platit před utkáním s Chorvatskem. Do Skotska se Češi vydají až den před zápasem, po něm se opět okamžitě přesunou zpět do vlasti. V Praze pak stráví další necelé dva dny, aby se opět osmačtyřicet hodin před soubojem s Anglií odebrali do Londýna.

Následné plány jsou ve hvězdách, záležet bude na umístění ve skupině. Do osmifinále turnaje postupují přímo první dva celky, ze třetích míst se pak do vyřazovacích bojů vecpou čtyři nejlepší.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud