16. listopadu 2014 • 22:39

EURO je zase blíž! Češi zastavili Island a zvítězili 2:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté české reprezentace pokračují v úžasném vstupu do kvalifikace o ME ve Francii. Svěřence Pavla Vrby nezastavil v duelu s Islandem ani inkasovaný gól po chybě brankáře Petra Čecha, zásluhou trefy Pavla Kadeřábka a vlastního gólu hostujícího obránce skóre dokázali otočit. Čeští reprezentanti se tak osamostatnili se dvanácti body v čele skupiny A.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 11. • 20:45
Česká republika
Česká republika
2:1
ONLINE
16. listopadu
20:45
Island
Island
Góly

Domácí: 45+1. Kadeřábek, 62. Böðvarsson (vl.)

Hosté: 9. R. Sigurðsson

Sestavy

Domácí: Čech – Kadeřábek, Sivok, Kadlec, Pudil – Plašil, Darida – Dočkal, Rosický (C) (90+1. Procházka), Krejčí (65. Pilař) – Lafata (81. Necid).

Hosté: Halldórson – Bjarnason (62. Sævarsson), R. Sigurðsson, Árnason, Ó. Skúlason – Hallfreðsson (62. Gíslason), G.Þ. Sigurðsson, Gunnarsson (C), Bjarnason (77. Guðmundsson) – Böðvarsson, Sigþórsson.

Náhradníci

Domácí: Vaclík, Suchý, Procházka, Řezník, Pilař, Petržela, Hořava, Vydra, Necid, Hruška, Novák, Pospíšil

Hosté: Jónsson, Jónasson, Magnússon, Ottesen, Skúlason, Sævarsson, Daníelsson, Gíslason, Finnbogason, Guðmundsson, Kjartansson, Kristinsson

Karty

Domácí: Dočkal

Hosté: R. Sigurðsson, Bjarnason, Gíslason, Sigþórsson

Rozhodčí

Stark – Pickel, Schiffner

Stadion

Doosan Aréna, Plzeň

Návštěva

11 354 diváků

Kouči Pavlu Vrbovi tak vyšel návrat do Plzně, kde strávil svá nejúspěšnější trenérská léta. V dalším zápase 28. března čeká český celek doma Lotyšsko.

Plzeňští fanoušci přivítali při nástupu týmů trenéra Vrbu transparentem s podobiznou a nápisem "Trenér číslo 1". Češi před skvělou kulisou vyprodané Doosan areny začali náporem a nic nenasvědčovalo tomu, že by brzy měli inkasovat. Jako první zahrozil Lafata, který hlavičkoval do islandského brankáře.

Jenže pak přišla devátá minuta a chyba brankáře Čecha. Český gólman dlouhý aut soupeře jen vyboxoval vysoko nad sebe a Birkir Bjarnason vrátil míč na malé vápno, odkud ho nepokrytý Ragnar Sigurdsson poslal hlavou do sítě. Český tým tak inkasoval i v osmém utkání pod Vrbou.

Obdržený gól jím ale nijak znatelně neotřásl a ve zbytku první půle měl jasnou územní převahu. Rychle odpovědět mohl Krejčí, ale po Rosického přiťuknutí řešil šanci špatně a mířil vedle. Češi dál udávali tempo hry, nápaditě kombinovali a ve 24. minutě měl velkou možnost Lafata, jenže brankář Halldórsson jeho střelu vyrazil na roh.

Kadeřábek se těsně před koncem poločasu postaral o vyrovnání
Kadeřábek se těsně před koncem poločasu postaral o vyrovnání

Islanďané hráli většinu času bez míče, ale když se vydali vpřed, byli nebezpeční. Za obranu si ve 40. minutě zaběhl Sigthórsson a Kadeřábek v poslední chvíli tečoval jeho zakončení mimo tyče.

Za chvíli český pravý bek zazářil na opačné straně. V nastavení první půle Krejčí zahrál standardku na Pudila, který od čáry vrátil balon před branku a Kadeřábek si přesnou hlavičkou připsal první reprezentační gól. Island ve čtvrtém utkání kvalifikace poprvé inkasoval.

Reprezentanti po Islandu: Zasloužili jsme si vyhrát
Video se připravuje ...
I po přestávce pokračovali Vrbovi svěřenci v aktivní hře. Krejčí pálil do boční sítě, za chvíli Rosický přiťukl Lafatovi, ale ten mířil těsně mimo. Češi dosavadního lídra kvalifikace, který bez inkasovaného gólu porazil Nizozemsko i Turecko, jednoznačně přehrávali a v 62. minutě se dočkali vedení. Pomohlo jim i štěstí. Plašil poslal do vápna přízemní přihrávku, kterou Bödvarsson srazil do nohy svého gólmana, od něhož míč putoval do sítě.

Hned za dvě minuty stálo při českém celku štěstí znovu, když se čtyřmi brankami nejlepší střelec Gylfi Sigurdsson trefil tyč. Jinak ale pokračovali domácí v náporu a po Daridově hlavičce vykopl míč Árnason těsně před čárou. Island se dostal k tlaku až v závěru, ale v 85. minutě se blýskl Čech, který vyrazil střelu střídajícího Gudmundssona.

Utkání skupiny A fotbalové kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016:

Česká republika - Island 2:1 (1:1)

Branky: 45.+1 Kadeřábek, 61. vlastní Bödvarsson - 9. R. Sigurdsson. Rozhodčí: Stark - Pickel, Schiffner (všichni Něm.). ŽK: Dočkal - R. Sigurdsson, E. Bjarnason, Gíslason, Sigthórsson. Diváci: 11.354 (vyprodáno).

Sestavy:

ČR: Čech - Kadeřábek, Sivok, M. Kadlec, Pudil - Darida, Plašil - Dočkal, Rosický (90.+2 Procházka), L. Krejčí (65. Pilař) - Lafata (82. Necid). Trenér: Vrba.

Island: Halldórsson - E. Bjarnason (62. Sävarsson), R. Sigurdsson, Árnason, A. Skúlason - Hallfredsson (62. Gíslason), G. Sigurdsson, Gunnarsson, B. Bjarnason (77. Gudmundsson) - Bödvarsson, Sigthórsson. Trenéři: Hallgrímsson a Lagerbäck.

Z V R P Skóre B
1. Česko 10 7 1 2 19:14 22
2. Island 10 6 2 2 17:6 20
3. Turecko 10 5 3 2 14:9 18
4. Nizozemsko 10 4 1 5 17:14 13
5. Kazachstán 10 1 2 7 7:18 5
6. Lotyšsko 10 0 5 5 6:19 5

Čech o své chybě před prvním gólem: Podcenil jsem to
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud