Karel Häring
12. září 2013 • 10:45

PELTOVA VIZE: Ulovit trenéra Vrbu. Ale až příští rok...

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hledání nástupce Michala Bílka začíná. A první díl této pravděpodobně dlouhé story zní: Jak získat Pavla Vrbu? Miroslav Pelta má o nejúspěšnějšího českého trenéra posledních let velký zájem, Viktoria však o uvolnění svého trenéra nechce ani slyšet. Zatím…



Miroslav Pelta neprozradil žádná konkrétní jména případných nástupců Michala Bílka, nicméně několik na sobě nezávislých zdrojů Sportu potvrdilo, že Peltovým kandidátem číslo jedna je Pavel Vrba.

Za něj je ochoten i zaplatit, o čemž se už mluvilo na konci března po domácí porážce s Dánskem (0:3). Tehdy předseda FAČR prohlásil, že má variantu, která však není jednoduchá na realizaci, což se spojovalo se stávající smlouvou devětačtyřicetiletého kouče ve Viktorii Plzeň.

Teď ale vymyslel plán, kterému věří. Tedy že říjnový kvalifikační dvojzápas na Maltě a v Bulharsku dojede stávající realizační tým – už bez Michala Bílka – v čele s Josefem Pešicem. A Pelta by se domluvil s Plzní a s Vrbou na nástupu v příštím roce.

Existují dvě možnosti, a to od prvního ledna s tím, že by dokončil sezonu u Viktorie, nebo až po skončení ročníku, tak aby stihl květnový reprezentační zápas. Předsedu FAČR netlačí čas, další kvalifikační cyklus startuje až za rok.

Pokud by varianta Vrba nevyšla, padají v zákulisí jména jako Jozef Chovanec či Ivan Hašek.

Velké téma k reprezentaci najdete v tištěném deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud