11. října 2020 • 23:55

Polevili jsme, věděli Češi. Ale tři body se počítají, Coufal popsal těžkosti

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
  • Čeští fotbalisté se radují po výhře v Lize národů v IzraeliČeští fotbalisté se radují po výhře v Lize národů v IzraeliFOTO: Reuters

    Tohle nebyla úplně běžná příprava na zápas. Čeští fotbalisté se přesouvali do Izraele ve dvou skupinách, ta druhá dorazila až odpoledne před zápasem. Ten Češi nakonec vyhráli 2.1, ale o tři body se museli třást až do konce. „Druhý poločas už jsme tahali za kratší konec. Vacloš to naštěstí vytáhl na tyčku,“ připomněl šanci Izraelců ze závěrečných minut střelec Matěj Vydra, který si spravil chuť po zápase na Kypru. Jak viděli zápas on, Vladimír Coufal, Lukáš Provod a Lukáš Masopust?

  • Coufal: Vůbec jsme nevěděli, co bude

    Vladimír Coufal se snaží ubránit Joela Abu Hannu z IzraeleFoto Reuters

    „Myslím, že jsme začali fantasticky. Dobrý presink, nakonec z toho byl i jejich vlastní gól. Nějakých 30 nebo 35 minut jsme je valili, mohli jsme dát dva tři góly. Pak do půle trošku převzali otěže, měli jsme trochu problémy s jejich pohybem.

    Druhý poločas jsme se zatáhli, chtěli jsme spíš kontrolovat hru. Ale nebyli jsme tak aktivní, trošku nám dělal problémy Solomon, ten hrál fakt výborně. Ale za téhle situace se tři body počítají. Nebylo to jednoduché, někteří jsme byli bez předzápasového tréninku.

    Včera jsme leželi celý den v posteli na Kypru, vůbec jsme nevěděli, co bude. Nemohli jsme se jít ani projít. Dnes jsme půl dne cestovali, přijeli jsme v Izraeli na hotel v jednu hodinu. Ale takové situace bohužel dnešní doba přináší. Doufám, že jich bude už co nejméně a koronavirus nás netrefí před zápasem ve Skotsku. To už by bylo špatné. Máme dobře rozehranou skupinu, a kdybychom vyhráli ve Skotsku, bylo by to super.“

    Tři věci, které ukázala výhra v Izraeli. Výborná fyzička, nejistá obrana a naděje Provod
    Video se připravuje ...

    Skupina 2

    Z V R P Skóre B
    1. Česko 6 4 0 2 9:5 12
    2. Skotsko 6 3 1 2 5:4 10
    3. Izrael 6 2 2 2 7:7 8
    4. Slovensko 6 1 1 4 5:10 4

  • Provod: Zatáhli jsme se, to nebylo dobře

    Lukáš Provod v zápase Ligy národů v IzraeliFoto ČTK/AP

    „Prvních 30 minut jsme byli určitě lepším týmem. Vyrukovali jsme na ně s presinkem, což se vyplatilo. Nevěděli si s tím rady. Měli jsme hodně příležitostí a vyplynul z toho první gól. Pak jsme se trošku zatáhli, to nebylo úplně dobře.

    Ve druhé půli jsme do toho nevstoupili úplně dobře, ale je hodně cenné, jak jsme reagovali na jejich gól. Zvedli jsme se, drželi jsme balon. Za těch okolností, které před zápasem byly, je velmi důležité, že jsme to dotáhli do vítězného konce.“

    BLOG: Provod dojímá hrou! Teď už i na reprezentačním levelu - čtěte zde »

  • Vydra: Vacloš to naštěstí vytáhl na tyčku

    Radost Matěje Vydry po gólu proti IzraeliFoto ČTK / AP / Ariel Schalit

    „Prvních 30 minut jsme byli lepší. Pak oni převzali otěže, ale první půlku jsme nějak dohráli. Musíme si ale přiznat, že druhý poločas už jsme tahali za kratší konec. Dali jsme gól na 2:0, na konci jsme měli štěstí. Vacloš to naštěstí vytáhl na tyčku.

    Na Kypru jsem bohužel vyřešil situace z pohledu útočníka velmi špatně, snad ani jednou jsem nevystřelil. Dnes jsem zaplaťpánbůh dostal balon do pohybu, zakončil jsem to a přestřelil gólmana. Zaplaťpánbůh, že to přineslo tři body.“

  • Masopust: Ubojované výhry jsou důležité

    Lukáš Masopust se snaží obrat o míč Manora Solomona z IzraeleFoto ČTK/AP

    „Začali jsme velice dobře, tak jak jsme chtěli. Domácí nám pomohli s prvním gólem, ale pak naše aktivita upadla. Izrael hrál dobře na balonu a tak to pokračovalo celý zápas. Pak jsme se stáhli a hráli na brejky a je to hodně ubojovaná výhra. Ale takové jsou ve fotbale hodně důležité.

    U Vydrova gólu tam byl dlouhý balon, Tomáš Souček na mě vyhrál hlavičku a já byl úplně sám, takže jsem měl dost času se vytočit nahoru, kde nabíhal Matěj. Se štěstím to na něj prošlo a on chladnokrevně zakončil.

    Se Skoty o první místo to bude hodně tvrdý a rychlý zápas. Ještě jsem ve Skotsku nikdy nehrál, takže se hodně těším."

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud