17. června 2011 • 15:46

Anglický kouč Pearce: Na Čechy si věříme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřech letech se na evropském šampionátu fotbalistů do 21 let opakuje historie: v základní skupině na sebe znovu narazí český a anglický tým. Zatímco na předminulém turnaji v Nizozemsku se na startu mistrovství rozešly remízou 0:0, v neděli si to rozdají v přímém souboji o postup do semifinále.



Na anglické lavičce stejně jako před čtyřmi roky sedí kouč Stuart Pearce, který nepochybuje, že jeho tým klíčovou bitvu zvládne.

"V první řadě to bude velmi zajímavý zápas. A pevně věřím, že šťastnější budeme my. Jsme optimisty," uvedl Pearce, jehož tým ve Viborgu musí bezpodmínečně české fotbalisty porazit. Každý jiný výsledek pro Anglii znamená konec na turnaji.

Oproti minulým remízovým duelům se Španělskem a Ukrajinou se Anglie podle Pearce musí zlepšit. "Musíme být ostřejší a rozhodnější v útoku," řekl někdejší velký oblíbenec anglických fanoušků, kteří bývalému reprezentačnímu zadákovi neřekli jinak než Psycho.

Pearce si přezdívku vysloužil nespoutanými a divokými projevy emocí na hřišti, na lavičce ale působí klidným až distingovaným dojmem. V anglické jednadvacítce odvádí dobrou práci, s týmem už získal na evropských šampionátech bronz a stříbro. Teď by rád došel až na absolutní vrchol.

"Ale nejprve musíme zvládnout zápas s českým týmem. Nebude to nic jednoduchého. Zkusíme navázat na to, že na turnaji zatím dobře bráníme. V útoku máme rezervy, ale druhý poločas proti Ukrajině už ukázal určité zlepšení. Myslím, že pořád jdeme nahoru," uvedl Pearce, který už současnou českou jednadvacítku porazil. Stalo se tak před necelými třemi lety v přípravném utkání v Sheffieldu.

"Češi? Těžko říci, co udělá prohra se Španělskem s jejich sebevědomím. Ale my se chceme starat jen sami o sebe," uvedl Pearce, kterému na turnaji chybí největší mladé anglické hvězdy útočník Andy Carroll z Liverpoolu, záložník Jack Wilshere z Arsenalu a obránce Micah Richards z Manchesteru City.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud