17. června 2011 • 20:17

Dočkal: Proti Anglii chci prolomit smůlu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při vzpomínkách na své předchozí dva zápasy proti anglické reprezentaci se fotbalový záložník Bořek Dočkal občas v duchu otřese. Hned se mu vybaví dvě porážky 0:2 a také dvě zranění, kvůli kterým ani jeden juniorský reprezentační zápas nedohrál.



Nyní se mu nabízí šance na odplatu, protože jako kapitán povede českou jednadvacítku proti Anglii v posledním utkání základní skupiny mistrovství Evropy. Bude to také přímá bitva o účast v semifinále.

"Snad teď konečně tu smůlu proti Angličanům zlomím. Do třetice všeho dobrého," řekl Dočkal při dnešním podvečerním setkání s novináři v tréninkovém centru českého týmu v Bjerringbrö.




Když se Anglii postavil poprvé před čtyřmi lety v kvalifikačním utkání reprezentační devatenáctky, v páté minutě utrpěl otřes mozku. "Probral jsem se až v nemocnici, přitom jsem normálně odešel do šatny a pak sanitky. V ní na mě už čekal spoluhráč Kuba Dohnálek, který si ještě přede mnou v jednom hlavičkovém souboji roztrhl čelo," vybavil si i s odstupem Dočkal.

Ani druhý souboj s reprezentanty kolébky fotbalu pro něj nevyzněl dobře. V listopadu roku 2008 ještě před poločasem přípravného utkání v Sheffieldu, který byl premiérou současné jednadvacítky, odstoupil kvůli pochroumanému kotníku. "Pak jsem s tím marodil dva měsíce, měl jsem natržené vazy. S Angličany to prostě bývá tvrdé. Mně zatím moc štěstí nepřinesli, přitom jsem se na zápasy proti nim těšil úplně nejvíc."

Dočkal proniká do šestnáctky
Dočkal proniká do šestnáctky


Autor dvou branek z úvodního utkání ME proti Ukrajině před nedělním zápasem sní o pomyslné odplatě. Tu by přinesl postup českého týmu do semifinále. Mladým Čechům může stačit remíza, výhra dává definitivní jistotu. Naopak Angličané musejí bezpodmínečně zvítězit.

"Čeká nás další velmoc, ale Anglie podle mě s námi nemůže udělat to, co Španělé ve středu. Takový zápas přijde možná jednou za život, nikdo jiný nás takhle asi nemůže přehrát," připomněl Dočkal středeční prohru 0:2 se Španělskem, které duel s českým týmem jasně ovládlo. "Španělsko jsme hodili za hlavu, pořád nejsme v úplně špatné pozici. Anglie by pro nás měla být přijatelnější. Ale přetěžké to bude také," upozornil Dočkal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud