23. září 2022 • 22:27

Lvíčata po vyhraném prologu baráže: Tohle je dárek pro trenéra

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrávala, ale po velkém obratu je česká jednadvacítka zase o kousek blíž ke vstupence na EURO. „Jsme v lepší pozici než soupeř,“ spokojeně říkal záložník Matěj Valenta, jenž se v prologu baráže na Islandu podepsal pod vyrovnávací gól. „2:1 je dobrý výsledek do odvety,“ dodal útočník Václav Sejk. Rozhodne se už v úterý v Českých Budějovicích.



Před bitvou na Islandu si mládenci z české jednadvacítky předsevzali: „Dáme trenérovi k narozeninám vítězství!“ Povedlo se – a od postupu na EURO do Rumunska a Gruzie tým kouče Jana Suchopárka dělí jediný zápas.

„Trenér si určitě přál, abychom to v jeho den zvládli nějak takhle a vyhráli. Island není vůbec špatný soupeř a výsledek 2:1 z venku je super,“ vykládal útočník Václav Sejk. „Chtěli jsme tuhle výhru dát trenérovi k narozeninám i sami sobě k tomu, abychom si přiblížili postup na EURO. To by byl dárek pro nás všechny.“

Drhlo to, Sejk a spol. v Reykjavíku prohrávali. „Začátek byl od obou týmů celkem nervózní. Z penalty jsme dostali gól, ale rychle jsme se zvedli a ještě v první půli vyrovnali,“ líčil Sejk.

„Byl to můj první gól bodlem,“ pobaveně popisoval remízovou trefu záložník Matěj Valenta. „Vyrovnáním jsme se do toho konečně dostali a spadlo to z nás.“

Definitivní úleva přišla po Sejkově vítězném úderu, i když… „Pak jsme se lehce stáhli, což nebylo úplně dobře. Island nás zatlačil a posílal nebezpečné centry do vápna, ale uskákali jsme to a vezeme dobrý výsledek do odvety,“ spokojeně říkal Sejk.

Plusový bod pro Suchopárkův tým: zvládl nevyzpytatelnou umělku, na kterou se připravoval už před cestou na Island. „Nebylo to tak špatné,“ hodnotil Valenta. „Hrál se rychlý fotbal a podmínky nebyly zas tak zlé, jak jsme před utkáním předpokládali.“

Češi se hned po zápase vrátili domů a na Hluboké se začnou chystat na úterní odvetu. „Máme náskok a celkově jsme v lepším postavení než Island. Tenhle soupeř je k poražení, což jsme si dokázali už v prvním zápase,“ pravil Valenta.

„Ještě není hotovo, ale v Budějovicích se nám daří a máme to tam rádi,“ připomněl Sejk příjemnou bilanci z kvalifikační skupiny: jednadvacítka v aréně Dynama vyhrála tři ze čtyř zápasů, nestačila jen na suverénní Anglii. „Island má nebezpečné centry, jeho hráči jsou vysocí a důrazní. Ale kvalitou bychom je mohli přehrát i podruhé,“ vzkázal Sejk.

Góly

Domácí: 26. Magnusson

Hosté: 33. Valenta, 70. Sejk

Sestavy

Domácí: Valdimarsson – Barkarson (88. Ulfarsson), Thorkelsson, Olafsson, Friðriksson (65. Bjarkason), Þórhallsson – Magnússon, Baldursson, Þórðarson (79. Andrason) – Þorvaldsson (65. Ómarsson), Willumsson (88. Óskarsson).

Hosté: Kovář – D. Jurásek, Hranáč, Vitík, Gabriel – Žambůrek, Červ – Daněk (75. Souček), Valenta (81. Kaloč), Sejk (90+3. Knapík) – Fila (81. M. Jurásek).

Karty

Domácí: Barkarson, Thorvaldsson, Fridriksson, Barkarson

Hosté: Kovář, Žambůrek, Knapík

Rozhodčí

Bogár – Szalai, Georgiou (HUN)

Stadion

Víkingsvöllur, Reykjavik

Návštěva

725 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud