Michal Koštuřík
20. listopadu 2023 • 20:25

Objev Kabongo a krásné sólo. Mladíci udolali Slováky, kouče mrzel konec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aspoň malá radost na konec nepovedeného podzimu. Česká reprezentace U-21 v přípravě v Hradci Králové ubránila výhru 2:1 nad Slovenskem. Znovu se trefil žolík Christoph Kabongo, který po hodině hry s bravurou proměnil sólo. „Jsem rád, že jsme vyhráli, ale závěrečný tlak soupeře se mi vůbec nelíbil. Zápasy nedohráváme v klidu a v kvalitě,“ shrnul kouč Jan Suchopárek.



Dvacetiletý Kabongo je objevem nového cyklu. Legionář z Podbrezové, jehož otec pochází z Konga, nenastupuje v základu, přesto je nejlepším střelcem mužstva. Trefil se v září v první bitvě proti Slovensku (2:0) v Uherském Hradišti, pak v kvalifikaci na Islandu (1:2) a teď zase proti Slovákům, pořadatelům příštího EURO 2025.

Byla to skvělá akce, na jejímž začátku byl Vydrův skvostný lob za obranu, kam si zaběhl Kabongo a umístil balon mezi Frühwaldovy nohy. Přitom nad jeho startem visel otazník. „Nebyl úplně stoprocentně fit,“ přiznal trenér Suchopárek po konci útočného zápasu.

Jako první zavěsil hlavou jiný útočník, reprezentační navrátilec Denis Alijagič. Brněnský forvard si našel na zadní tyči Višinského roh a poslal míč do odkryté branky. „Ani jsem neočekával, že bych se tady objevil tak rychle. Jsem hladový. Super zápas. Jsem rád za výhru i za gól,“ líčil. 

Hosté v první půli vyrovnali po epesní ráně Artura Gajdoše z devatenácti metrů, střídajícího Kabonga však po pauze neuhlídali. Další pozitivní výkony? S chutí hrál Denis Višinský, hromadu práce jako obvykle odvedl kapitán Václav Sejk, vidět byli oba krajní beci Suchomel s Koželuhem.

Suchopárkova parta před slušnou návštěvou navázala na páteční triumf 4:1 v modelové, čili neoficiální partii s Hradcem Králové. Úterní triumf má o něco větší hodnotu. „Oba mužstva ukázala, že jsou velmi dobrá v ofenzivní fázi,“ pochvaloval si kouč, jehož soubor poprvé zavítal do nové Malšovické arény.

A všem se v ní líbilo. I v okolí, kde měli mladíci tréninkové i ubytovací zázemí. „Bylo to velice kvalitní soustředění,“ lebedil si Suchopárek. „Přál jsem si, aby se nám tu dařilo, což se stalo. Podmínky byly nadstandardní. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se o to zasloužili,“ ocenil.

„Lvíčata“ se znovu sejdou na konci března, kdy je na programu důležitý kvalifikační duel s Islandem. „Věřím, že se v roce 2024 ještě popereme o postup,“ dodal trenér.

Česko - Slovensko 2:1 (1:1)
Branky:
13. Alijagič, 60. Kabongo - 22. Gajdoš.
Sestava Česka: Vágner - Koželuh, Endl (64. Kadlec), Prebsl, Suchomel - Icha (64. Křišťan), Vydra - Černák (46. Kabongo), Sejk, Višinský (77. Tkáč) - Alijagič (64. Vecheta). Trenér: Suchopárek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud